Créixer malgrat l’absència

Entrevista a M. Carme Sans autora del llibre ‘Et regalo la mirada. Un itinerari espiritual de l’absència a la Presència’

La M. Carme Sans ha tingut tres fills: la Maria, en Dídac i en Pep. Ara fa 12 anys que va perdre la seva filla per malaltia de càncer i en fa dos que va començar a redactar el seu recorregut personal cercant comprendre la significació del sofriment i el dolor, i acceptar la realitat autèntica de la vida. A Et regalo la mirada. Un itinerari espiritual de l’absència a la Presència (Ed. Saragossa), la M. Carme “ens regala la mirada amb què ella ha après a mirar la vida”, afirma en el pròleg el P. Xavier Melloni, SJ, que l’ha acompanyat en aquest procés de maduració espiritual que ha anat fent aquests anys.

Per què la mort de la Maria es va convertir en un desvetllament espiritual?

La Maria, amb la seva manera de ser, ens va ensenyar a estimar, ens va ensenyar l’amor incondicional. Ella ha estat el vehicle per als recursos espirituals que he trobat després del seu viatge a la dimensió de la llum divina. Em va fer canviar el fet que no volia sentir la seva mort com una finitud insuportable i desesperadora. Necessitava i volia connectar amb ella.

Com ha canviat la seva mirada?

A mesura que vaig anar treballant-me espiritualment i acostant-me a la Maria, ella va esdevenir la meva mestra. De la seva mà, amb els recursos espirituals, vaig anar canviant la mirada sobre la vida i omplint el buit existencial que ella em va deixar per una dolça energia.

Com l’ha ajudat el P. Melloni?

El P. Xavier és un mistagog i el seu rol d’acompanyament espiritual ha estat molt significatiu. El seu guiatge m’ha portat a l’obertura a una realitat superior, a l’àmbit transpersonal de la consciència. El llibre és un testimoni útil per entendre el significat de la mort i de la vida, per conèixer el significat de la transcendència.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del diumenge 6 de març de 2016

T'interessarà ...

15 Maig, 2019
Entrevista a Helena Munné, que ha acompanyat la seva mare en el procés d’envelliment i malaltia
08 Maig, 2019
Entrevista a Imma Amadeo, cap de comunicació de Maristes Catalunya i coautora del llibre "Trencar el silenci: deu rostres, deu veus"
03 Maig, 2019
Entrevista a Manuel Lecha, president de la Fundació Mambré que té l’objectiu d’acompanyar les persones sense llar en la seva lluita per accedir a un habitatge digne i per a la inserció social i laboral