Pàgina d'inici > Crítiques > Cinema

CRASH (Col·lisió)

Una pel·lícula que troba la misericòrdia enmig d'una gran ciutat com Los Angeles, on diferents històries s'entrecreuaran tocant el cor de les persones

Durant aquest Any Jubilar el crític de cinema espiritual, MnPeio Sánchez, proposa algunes pel·lícules en el Full Extra de la Misericòrdia per tal d’aprofundir en les obres corporals i espirituals des de la perspectiva cinematogràfica. Una d’aquestes propostes és Crash que el 2005 va guanyar tres Oscar com a una de les millors produccions de l’any, en la qual el director, Paul Haggis, mostra un món amb tot de situacions paral·leles on les tensions racials, religioses i socials s’hi troben en el si del dia a dia.

Sinopsis

Tot parteix del descobriment del cos d’un home assassinat sense pietat que provocarà que diferents vides s’entrecreuin. Dos lladres de cotxes, un serraller mexicà, un venedor iranià, dos inspectors, un matrimoni benestant… Tot i que d’entrada tots mostraran una aparença en les seves relacions i pel seu tarannà, poc a poc, a mesura que es van desenvolupant els fets la seva manera d’actuar els donarà noves perspectives que una rere l’altre mostraran un mosaic social de l’actualitat, en aquest cas, a la ciutat de Los Angeles.

“Turbulenta i apassionant”

En el moment de la seva estrena el film va tenir tot d’ovacions per part de la crítica cinematogràfica que la va rebre amb comentaris com “molt ben articulada i impressionantment intel·ligent”, “descaradament viva”, “turbulenta i apassionant successió de col·lisions”, “esplèndidament construïda i interpretada”, entre d’altres. Tant la narració tècnica de la pel·lícula com el guió convencen i tot plegat conté un rerefons que condueix a reflexionar.

Tal com explica MnPeio Sánchez, enmig del paisatge de Los Angeles tenen lloc tot de confrontacions socials, on la misericòrdia apareix com la clau que permetrà fer un gir a les diferents històries, de manera que no es tanquin sinó que tinguin un camí cap a l’esperança.

 

T'interessarà ...