Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Contra la precarietat laboral: un projecte de vida

Un any més se celebra la Jornada d’Estudi de la Pastoral Obrera de Catalunya (POC) al Seminari Conciliar de Barcelona

Un any més se celebra la Jornada d’Estudi de la Pastoral Obrera de Catalunya (POC) al Seminari Conciliar de Barcelona sota el nom “Contra la Precarietat Laboral: Un projecte de vida” (programa). Amb la alegria de trobar militants dels moviments, col·lectius, comunitats i parròquies s’espera celebrar aquesta jornada per a reflexionar, dialogar i pregar el sofriment que estan patint persones i famílies del món obrer, per a retornar-los l’esperança i oferir la proposta de vida de Jesucrist. 

Fins el mes de gener, s’està recollint aquesta precarietat a través d’una enquesta titulada “Una mirada a la situació de precarietat laboral”, que s’ha realitzat als companys i companyes de feina, d’estudis, de barri, de comunitat… Amb aquest treball es pretén mostrar la realitat, i la seva síntesis es presentarà breument en el marc de la Jornada.

Acció de la militància

Amb aquesta fita s’acull la Jornada d’Estudi d’enguany. Serà el moment del JUTJAR. Es vol aprofundir en les conseqüències i les causes d’aquesta precarietat que actualment està vivint el món obrer i sobretot donar elements, a la llum de l’Evangeli i la Doctrina Social de l’Església, per a l’acció militant.

Per fer tot aquest treball acompanyarà i guiarà als participants, Rafael Allepuz, professor d’economia a la Universitat de Lleida, militant d’ACO (Acció Catòlica Obrera) i president de Justícia i Pau de Lleida. Així doncs, el proper 7 de març es treballarà cap a un nou projecte de vida, un Bona Nova que, com diu el Papa Francesc, faci “defensar la dignitat que ens dóna el treball”.

Inscripcions

Per inscriure’s a la Jornada cal dirigir-se a la Secretaria de Pastoral Obrera a través del telèfon, 93.301.15. 68 o del mail pastoralobrera@arqbcn.cat.

La data límit d’inscripció és el 5 de març. Cal portar el dinar, mentre que l’aportació a la Jornada serà de 3€. Hi haurà servei de ludoteca per aquelles famílies que vulguin venir amb els seus fills. Sent aquest cas, cal comunicar-ho abans del 5 de març.

T'interessarà ...