Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Congrés de Qüestions de Vida Cristiana a Montserrat

Van participar intel·lectuals i acadèmics, que van reflexionar sobre el paper que poden jugar la tradició cristiana i la tradició laica en la recuperació d'un projecte europeu sòlid.

La Fundació Joan Maragall (FJM) i l’Abadia de Montserrat van organitzar, el passat dissabte al Monestir de Montserrat, el primer Congrés de Qüestions de Vida Cristiana (QVC). Van participar intel·lectuals i acadèmics, creients i no creients, que van reflexionar sobre el paper que poden jugar determinats valors compartits per la tradició cristiana i la tradició laica en la recuperació d’un projecte europeu sòlid.

El Congrés va comptar amb la participació, com a ponents, de l’escriptor portuguès Gabriel Magalhäes; el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals; i del professor de filosofia de la UB, Josep M. Esquirol. La presentació de les sessions va anar a càrrec del periodista Enric Juliana i del professor Francesc Torralba, director de la revista QVC i patró de la FJM, que també va fer les conclusions de la jornada.

Objectius del Congrés

Aquest congrés, que té com a objectiu poder reunir-se cada dos anys, busca aprofundir en les idees que han configurat la identitat europea i han determinat el sistema de valors i de llibertats d’Europa; explorar els fonaments cristians de la cultura europea i la contribució del cristianisme en la configuració de la identitat europea; reivindicar l’ànima d’Europa, el projecte europeu més enllà de l’Europa econòmica, administrativa i burocràtica; i reivindicar els valors genuïns de la modernitat europea: llibertat, igualtat, fraternitat, separació del poder polític i religiós, estat social, atenció als grups més vulnerables de la societat.

T'interessarà ...