Pàgina d'inici > Noticies

Conferència: Relacions entre cristians i musulmans

[Fundació Joan Maragall] El dijous 5 de maig, Mons. Ramon Buxarrais, bisbe emèrit de Màlaga i actualment capella de presons a Melilla va visitar Barcelona on, a la Facultat de Teologia, i sota els auspicis de la Fundació Joan Maragall va dictar la conferència Relacions entre cristians i musulmans. El bisbe Ramon Buxarrais i els […]

[Fundació Joan Maragall]

El dijous 5 de maig, Mons. Ramon Buxarrais, bisbe emèrit de Màlaga i actualment capella de presons a Melilla va visitar Barcelona on, a la Facultat de Teologia, i sota els auspicis de la Fundació Joan Maragall va dictar la conferència Relacions entre cristians i musulmans.

El bisbe Ramon Buxarrais i els dos testimonis musulmans van demostrar amb les seves intervencions que la convivència és possible.

Mons. Buxarrais que va plantejar la seva conferència, Relacions entre cristians i muslmans,des de la pràctica de la revisió de vida -veure, jutjar i actuar- va compartir amb el públic les seves vivències. Primer com a bisbe de Màlaga i posteriorment a Melilla com a capellà de presons i inspirador de dues escoles professionals.

El bisbe Mons. Sebastià Taltavull, que presidí l’acte, va agrair a tots tres l’exemple de diàleg que havien donat perquè el diàleg dóna coneixement i el coneixement ajuda a descobrir les persones. Cal superar el desconeixement mutu. Si aprofundim en el coneixement, creixem tots i tots –cristians i musulmans- hem de créixer.

El diàleg fe-cultura suposa portar a la pràctica el què significa la fe. En paraules del bisbe Sebastià: “podem compartir la pràctica de la fe perquè és el mateix Déu, l’únic Déu, i ens podem trobar tots compartint en nom de Déu”.

Foto: Pep Herrero

T'interessarà ...