Pàgina d'inici > Noticies > Mans Unides

Conferència del Cardenal sobre Gaudí

El cardenal Martínez Sistach ha participat a Mallorca en els actes del centenari del bisbe Pere Campins on, aquest dijous, va donar una conferència sobre el paper d’Antoni Gaudí com a precursor del Concili Vaticà II

“Uns cinquanta anys abans del Concili Vaticà II, Antoni Gaudí, arquitecte genial,  estava realitzant les bellíssimes obres arquitectòniques a Barcelona i a Palma de Mallorca, i al que anomenaven ‘l’arquitecte de Déu’, s’avança a la reforma litúrgica propugnada pel Concili”, va dir el cardenal de Barcelona en una conferència pronunciada el passat dimecres, 28 de maig, a Palma de Mallorca.

El cardenal va afegir: “Amb goig participo en aquesta commemoració del centenari de la mort del gran bisbe mallorquí Pere Campins i Barceló i del final de l’obra de reforma de la catedral de Mallorca que va realitzar l’arquitecte Antoni Gaudí Cornet”.  El cardenal va posar aquest títol a la seva conferència: “Gaudí, precursor del Concili Vaticà II”.

“En definitiva –va dir el cardenal de Barcelona- commemorem dos personatges: Campins i Gaudí. Dos personatges que, en les estades de Gaudí al bisbat de Mallorca, mantenien perllongades converses sobre arquitectura religiosa i litúrgia. Les obres de restauració de la catedral de Palma es van perllongar fins al 1914, ara fa cent anys”.

Gaudí es va avançar al Concili Vaticà II. Aquesta és la tesi que va defensar el cardenal en una exposició molt ben documentada que va plaure molt al nombrós auditori que la va seguir.

El cardenal, en la seva exposició, posà en relleu el significat de la reforma gaudiniana de la catedral mallorquina, en la qual va traslladar el cor de la nau del temple al presbiteri per a donar més espai i millor visibilitat dels sants oficis a tot el Poble de Déu. També va fer nombroses referències al significat de la basílica de la Sagrada Família, citant el que va dir el Sant Pare Benet XVI en l’homilia de la cerimònia de dedicació que va `presidir el 7 de novembre de 2010.

La pàgina web de l’Arquebisbat es complau en oferir íntegrament el text de la dissertació del cardenal Lluís Martínez Sistach..

   

T'interessarà ...