Coneix al nou rector de la Sagrada Família

Mn. Josep Maria Turull prendrà possessió del càrrec el pròxim 29 de setembre

 Mn. Josep Maria Turull Garriga, rector del Seminari Conciliar de Barcelona durant els últims 13 anys, comença un nou camí, aquest cop a un dels llocs més emblemàtics i coneguts de la ciutat de Barcelona, la Sagrada Família. Per primer cop, Mn. Turull serà rector, alhora, de la parròquia i la basílica, posició que ocuparà de manera definitiva el pròxim 29 de setembre.

La seva trajectòria

Va néixer a Parets del Vallès (Vallès Oriental –Barcelona) l’any 1966. Va ser ordenat de prevere el 22 de desembre de 1991. Es va llicenciar en teologia sistemàtica a la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha estat vicari de les parròquies de Santa Maria de Barberà i de la Mare de Déu dels Àngels i ha estat rector de la parròquia de Sant Ramon de Penyafort de Barcelona. També va ser vicari episcopal de la Zona 2 (Barcelona).

És professor d’antropologia teològica i metodologia en la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser nomenat rector del Seminari Conciliar de Barcelona i del Seminari Menor l’any 2005. Ha estat el delegat de pastoral vocacional de la diòcesi de l’any 2005 al 2011. L’any 2009 va ser creat canonge de la S.E. Catedral de Barcelona. Des del 2011 és l’encarregat de les celebracions litúrgiques a la Basílica de la Sagrada Família i ara emprèn un nou camí com a rector de la parròquia gaudiniana.

T'interessarà ...