Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Connectant parròquia i esplai

Caldes de Montbui ha acollit les jornades d'estiu per a consiliaris de centres d’esplai i rectors de parròquia amb esplai

El Moviment de Centres Esplai Cristians Catalans ha tornat a celebrar, un any més, les Jornades d’Estiu dirigides a preveres i diaques que són consiliaris. La Casa d’Espiritualitat Mare de Déu de Montserrat a Caldes de Montbui ha estat l’escenari d’aquesta trobada.

Connexió entre esplai i parròquia

Sota el títol “Claus pastorals i bones pràctiques als Centres d’Esplai”, la trobada celebrada el passat 4 i 5 de juny ha compartit i contagiat l’alegria de l’Evangeli a infants, adolescents, joves, famílies i l’equip de monitoratge dels esplais.

“És un moment per trobar un espai per compartir, acompanyar i trobar un punt de connexió entre esplai i parròquia”. Ha assegurat Xavi Nus, president del MCECC de la Fundació Pere Tarrés.

Treball de l’edició d’enguany

El treball anava encaminat en l’espai per la convivència i la pregària. A més, les jornades van compartir unes bones pràctiques al voltant d’una proposta d’evangelització pels monitors. També s’ha treballat com inserir un esplai en l’itinerari de la parròquia pertinent. Per acabar, s’ha posat molt èmfasi en la relació de l’animador de la fe amb l’equip de monitors.

Cal vetllar per l’acompanyament dels joves monitors en el centre d’esplai

Per finalitzar les jornades, l’últim dia es van presentar. “Els resultats del diagnòstic de les enquestes fetes als centres d’esplai sobre la relació de la parròquia i el moviment en el treball de la fe”. Assegurava Xavi Nus.

“Les  coses importants a treballar han estat: la vivència entre els infants, el treball pastoral i la comunicació entre la parròquia i el moviment” va explicar el president del MCECC.

Destinataris de les jornades

Aquestes jornades van destinades als preveres i diaques que són consiliaris o rectors d’una parròquia amb centre del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés.

T'interessarà ...