Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Conduir és molt més que anar en un cotxe

La Pastoral de Trànsit de Catalunya ha enviat una carta de crida per recordar la responsabilitat davant el volant durant les festes de Nadal

Novament tenim ja les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis i, com sempre, el món del comerç s’avança el temps suficient perquè ho recorda amb els llums als carrers i les botigues guarnides.

Després del Nadal s’apaguen les llums

Ara be, aquest recordar, és purament crematístic, de consum i de poc recolliment. Las persones ja avancen les compres, els dies passant volant i, dit i fet, ens trobarem els Reis, al dia següent s’apaguen les llums i la vida continua a les “fosques”.

I que podem fer nosaltres per millorar actituds, angoixes, tristors, economies minses i més coses que no ens deixen viure?.

Només ens queda l’opció d’acceptar que nosaltres, a títol personal, no sóm culpables de les situacions sobrevingudes per molts motius i que les hem d’ anar assumint tot i que no ens agradin per assolir una espurna de pau en els nostres cors. I pensem que tots tenim alguna cosa que no ens encaixa però que forma part del nostre dia a dia.  

De veritat que portem amb normalitat el que sigui?

Conduir amb seny

Doncs be, recordem-nos de tots aquells que, per anar a visitar a les famílies llunyanes, agafaran un vehicle com si fos una joguina, sense pensar que va més gent amb ells i que altres circulen com ell. Conduir ha de ser un motiu de plaer, per gaudir de la companyia, per mirar la carretera i l’horitzó amb goig i estar pendent de les característiques de la ruta.

Conduir és molts més que anar en un cotxe, moto o bicicleta. Conduir és donar gràcies a Déu de la possibilitat de fer-ho. I si conduïm amb seny, agraïm i regalem als demès la vida que tenim.                 

I no deixem de pensar amb els vianants. Tots ho som en qualsevol moment, i que formem part de l’entorn: voreres, carrers, passos zebra…

Recordem que és Nadal. Per a uns, unes festes de família, per altres unes trobades que s’han de fer per un cert compromís i uns retrobaments esperats a causa de distàncies físiques importants i per altres, marxar de les ciutats per anar on més convingui: la neu, a l’apartament de la platja o muntanya, a fer un viatge desitjat a un lloc desconegut…

I ens queda un grup, infinitament més gran, on la festa de Nadal té el sentit d’agrair a Maria i Josep que acollissin a un Nen, de nom Jesús, que havia nascut per dur-nos un missatge d’amor, pau i de goig. I, un cop fet home, ensenyar-nos el Camí de la Salvació.

Nadal de pau i tranquilitat

Us imagineu els pastors, a peu, damunt d’uns ases, pollins o cavalls i els tres Reis a lloms d’uns camells? Us imagineu que devien sortir amb el temps necessari, sense presses, per arribar al lloc i tenint temps per xerrar, imaginar i compartir els que es trobarien?.

I perquè nosaltres anem amb el pas canviat? I perquè no sortim més aviat del temps previst per arribar a l’hora,  descansats, contents del que ens espera i encuriosits pe retrobar-nos amb els més estimats?

Nadal ens omple de Pau, a casa, al carrer i en el món de la mobilitat.  I que sigui llum per fer un caminar de goig i d’agraïment de tot el que tenim, regalat per el fet de viure, i que hem d’aprendre a compartir.

 

Pastoral del Trànsit de Catalunya

T'interessarà ...