Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Conduir amb seny és cosa de tots

La Delegació de Pastoral de Trànsit dóna una sèrie de recomanacions per als desplaçaments durant els dies de Setmana Santa

Com cada any en estem apropant a uns dies per fer quelcom diferent al que estem acostumats a fer cada dia i cada setmana.

Aquest dies de descans, que poden anar des de el divendres abans del Diumenge de Rams o Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua, son aprofitats per, a molts, per estar amb la família,  descansar o viatjar. També moltes  persones aprofitem el temps de lleure per apropar-se a una església per compartir amb els presents, les diferents celebracions de cada dia.

Des de la Pastoral del Trànsit volem fer-vos arribar el nostre pensament sobre aquestes festes que poden semblar menys importants que les de Nadal però que tenen un sentit molt més profund: Jesús es portat a la Creu per obrir-nos a una Nova Vida aquí i després de la mort. Gran interrogant, que com a persones humanes no es pot entendre i que nomes pot superar-se amb una Fe profunda en el missatge que Jesús ens va transmetre.

I que podem fer nosaltres en els nostres desplaçaments?

En primer lloc tenir cura de la seguretat passiva, la que ens diu que el nostre vehicle està preparat per sortir a la carretera. Qüestió molt important que no la tenim,  en molts cops, massa present. Como ja va be, no cal revisar-lo. I en un segon lloc fer un repàs de les vies per on hem de circular i  el seu estat.  Tot es poc  per aconseguir un bon viatge.

Desprès tenim la seguretat activa. Aquesta depèn directament de nosaltres mateixos, amb el nostre comportament, siguem conductors o vianants, damunt de l’asfalt,  en els  carrers dels pobles i ciutats per on anem sense oblidar, en molts cops, que podem anar acompanyats o sols. En qualsevol cas, les nostres actitud i comportaments poden ser causa d’ accidents on nosaltres mateixos o els alteris, puguem quedar afectats. Cal ser prudents i no badar.

Conduir es una responsabilitat molt gran como ho es el ser vianants. Conduir ens dona la possibilitat de desplaçar-nos i gaudir del viatge sense perdre l’ atenció del que fem. Caminar es molt apassionant: veus, gaudeixes i, en molts cops, ens embadalim. I, conseqüentment, perdem l’atenció  i es aquí on podem ser causa d’ accident.

Aprofitem-nos del regal de la vida. Una vida que ens ha estat donada i que hem de saber compartir. Viure i donar son el millor regal vers als altres.  I aquí, siguem o no cristians, tots tenim dret a ser respectats com respectar als altres.

I no la perdem per la nostra irresponsabilitat.

Bon descans i que aquesta Setmana Santa ens faci pensar que es molt bo gaudir i compartir el do de la vida. Donem ne gràcies a Deu,  als pares i a la historia d’ aquest fet i al Crist el gratuït do de la Resurrecció.

T'interessarà ...