Pàgina d'inici > Noticies

Concert de Nadal a la Sagrada Família

Mercè Sanchis, organista, i Josep Vila i Casañas, director, van conduir l’audició La Sagrada Família va acollir el passat 2 de desembre, i com cada any, el concert de Nadal que duu a terme l’Orfeó Català. El concert es va dividir en dues parts: la polifonia religiosa i la música tradicional i de Nadal. Finalment, […]

Mercè Sanchis, organista, i Josep Vila i Casañas, director, van conduir l’audició

La Sagrada Família va acollir el passat 2 de desembre, i com cada any, el concert de Nadal que duu a terme l’Orfeó Català. El concert es va dividir en dues parts: la polifonia religiosa i la música tradicional i de Nadal. Finalment, es va posar punt i final a la vetllada amb “El Noi de la Mare”. El concert va anar a càrrec de l’organista, Mercè Sanchis, i el director, Josep Vila i Casañas

A la celebració va assistir l’Arquebisbe de Barcelona, el Dr. Lluís Martínez Sistach, que va agrair a qui contribueix a què, seguint el desig d’Antoni Gaudí i de l’Associació de Devots de Sant Josep, la Basílica s’estigui dedicant al culte.  I és que un 20% dels que visiten la Sagrada Família passen a l’espai de pregària situat a l’Absis.

Apunts biogràfics i històrics 

Mercè Sanchís és titulada superior en piano, orgue, música de cambra i clavicèmbal. Ha col·laborat en diverses orquestres i ha treballat amb directors de renom. També ha realitzat concerts per tota Catalunya, Espanya, Rússia i Moldàvia.

Josep Vila i Casañas és un dels directors de cors més reconeguts de Catalunya i de l’Estat espanyol. Des de l’any 1998, és el director de l’Orfeó Català i, recentment, també ha estat nomenat director titular del Cor de Cambra del Palau.

Per la seva banda, l’Orfeó Català va ser fundat el 1891 i té la seva seu al Palau de la Música Catalana. Al llarg dels seus 120 anys d’història, ha donat a conèixer les obres més representatives de la literatura coral orquestral clàssica, romàntica i moderna, la majoria de les quals formen part del seu extens repertori, que nodreix una activa programació de concerts.

T'interessarà ...