Pàgina d'inici > Noticies

Commemoració del V aniversari de la mort del bisbe Joan Carrera

La parròquia de Sant Isidre Llaurador, de la que fou rector, ha preparat una sèrie d’actes per homenatjar-lo El Memorial Bisbe Joan Carrera vol recordar el que va ser bisbe auxiliar de Barcelona en la commemoració del V aniversari de la seva mort. Per a homenatjar-lo, s’han organitzat un seguit d’actes a l’Hospitalet de Llobregat, [...]

La parròquia de Sant Isidre Llaurador, de la que fou rector, ha preparat una sèrie d’actes per homenatjar-lo

El Memorial Bisbe Joan Carrera vol recordar el que va ser bisbe auxiliar de Barcelona en la commemoració del V aniversari de la seva mort. Per a homenatjar-lo, s’han organitzat un seguit d’actes a l’Hospitalet de Llobregat, entre els que es troba la inauguració dels Jardins Bisbe Joan Carrera, acte al que assistirà l’alcaldessa del municipi, Núria Marín.

El bisbe Joan Carrera fou un home que sempre es va caracteritzar pel seu compromís amb una Església arrelada a la cultura catalana i per la defensa i promoció de la justícia social. Va impulsar diverses iniciatives catòliques de comunicació, com Catalunya Cristiana i Ràdio Estel.

Altres actes d’homenatge

El dissabte 28 de setembre, a les 11.00h, hi haurà una ofrena floral a la tomba on descansen les restes del bisbe Joan Carrera, al cementiri de Montjuïc (Barcelona). El mateix dia s’inaugurarà, a les 18.00h, a la parròquia de Sant Isidre (Hospitalet de Llobregat) una exposició fotogràfica retrospectiva dels moments més significatius de la seva vida. El dijous 3 d’octubre, dia en què farà cinc anys del traspàs del bisbe Carrera, el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, presidirà a la parròquia de Sant Isidre, a les 20.00h, una missa en record del que va ser el seu bisbe auxiliar. El dissabte 5 d’octubre, a les 18.00h, hi haurà a la mateixa parròquia de l’Hospitalet de Llobregat una xerrada-col·loqui sobre la figura del bisbe Joan Carrera des de diferents vessants, entre d’altres personalitats, assistirà el president Pujol. Finalment, el dissabte 19 d’octubre, a les 10.00h, hi ha prevista una visita al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, on hi ha l’arxiu i el llegat personal del bisbe Joan.

El Memorial bisbe Joan Carrera

El 16 de març del 2012 es constituïa oficialment el Memorial Bisbe Joan Carrera a la parròquia Sant Isidre Llaurador de l’Hospitalet de Llobregat, on va ser rector abans de passar a ser bisbe auxiliar. “Aquesta comissió té com a objectius recordar la memòria del bisbe Joan, que va ser rector de la nostra parròquia durant el període del 1976 al 1991, i realitzar uns actes d’homenatge coincidint amb el cinquè aniversari del seu traspàs a la casa del Pare”, explica Jordi Breu, membre fundador de la comissió Memorial Bisbe Joan Carrera. 

T'interessarà ...