Pàgina d'inici > Noticies > Joventut

Comença l’aventura!

Els joves de la Delegació de Joventut que participaran en la Trobada Europea d’Àvila ja han arribat al seu primer destí, Segòvia, després d’un viatge de més de 8 hores

Música, converses llargues, estones de son, pel·lícules des del mòbil… però també pregàries i aturades per descansar i menjar. Així han passat els més de 200 joves de Barcelona les vuit hores i escaig d’autocar que separen la ciutat comtal de Segòvia. Amb una aturada important a Alfajarín (Saragossa), on els tres autocars que han sortit del Seminari Conciliar de Barcelona s’han trobat amb l’autocar que havia sortit de Vic i on hi anaven el bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, i el bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova.

Els viatges esgoten però també reconforten així que al baixar de l’autocar de manera definitiva els joves estaven pletòrics i entusiasmats amb el que està a punt de començar: la Trobada Europea de Joves a Àvila. El dia, però, no estava perdut: abans que res s’havia de donar gràcies a Déu pel viatge i demanar pels fruits d’aquest encontre. I ho han pogut fer amb una eucaristia al sepulcre de Sant Joan de la Creu, en el convent dels Carmelites Descalços, presidida per Mons. Xavier Novell i concelebrada per Mons. Romà Casanova i Mn. Bruno Bérchez.

Entusiasme per al camí

En la tranquil·litat i aïllament del convent, Mons. Novell ha destacat en la seva homilia que els joves són uns afortunats per fer el camí perquè és aquí on es preguntaran “què hem de fer per obrar com Déu vol?”. Una pregunta que ja es va fer Santa Teresa d’Àvila en el seu temps gràcies al seu camí de pobresa i silenci.

Amb germanor, tots els joves han sopat plegats, començant a conèixer a aquells  qui els acompanyaran durant la propera setmana. Finalment, han marxat a dormir al Col·legi Claret  per recarregar forces i energies de cara a aquest dilluns, que està ple d’activitats i d’esforç.