Pàgina d'inici > Noticies > Universitats

Com organitzar l’acció social a la llum de l’Evangeli

La Delegació de Pastoral Universitària inicia les Primeres Jornades que reflexionen entorn la professionalitat en el camp social

Amb el títol “EVANGELI I ACCIÓ SOCIAL, La dimensió cristiana i espiritual de l’acció social. Més enllà de l’assistència i la promoció en l’acció social”, la Delegació de Pastoral Universitària organitza, el 16 d’octubre a la Sala Sant Jordi, les Primeres Jornades universitàries organitzades en col·laboració amb la Facultat de Filosofia de la URL, Càritas Diocesana de Barcelona,  la Fundació Acollida i Esperança i Cristianisme i Justícia. L’accés és lliure però cal inscriure’s prèviament.

Professionalitat i Evangeli a la mà d’Evangelii Gaudium

 L’objectiu de les jornades és portar a l’àmbit universitàri el dilema entre professionalitat i Evangeli, ajudant als professionals a generar un discurs i una pràctica on els elements més nuclears de la proposta evangèlica i de l’experiència de fe es puguin integrar en el dia a dia de les institucions d’acció social que treballen amb diferents col·lectius de persones en situació d’exclusió social. Tot això, a partir d’una lectura a fons de l’Evangelii Gaudium, deixant-se interpel·lar i buscant com parla a cadascú, en la situació professional del propi àmbit de l’acció social.

La nova missió de l’Església

El Papa Francesc ha posat molts dits a la llaga en el seu document Evangelii Gaudium. La claredat del seu missatge i el centrament amb la força transformadora de l’Evangeli, a tots els àmbits de la societat, obren una nova etapa en el si de l’Església, una etapa centrada en el que ell mateix anomena un estat generalitzat de missió. L’Església de Barcelona vol aprofitar la frescor i la força d’aquesta proposta per iniciar un treball de missió en la reflexió sobre el treball professional en les institucions de l’acció social cristianes.

 

T'interessarà ...