Pàgina d'inici > Noticies > Joventut

Com han viscut els joves de Catalunya la mort i resurrecció de Jesús?

Amb motiu de la Setmana Santa, la Delegació de Joventut va organitzar diferents iniciatives per reviure i acompanyar els últims dies de Jesús de Natzaret i va visitar diferents Pasqües Joves de Catalunya

Amb motiu de la Setmana Santa, la Delegació de Pastoral de Joventut va organitzar una sèrie d’iniciatives amb la finalitat de reviure i acompanyar els últims dies de Jesús de Natzaret i també perquè els joves poguessin compartir les vivències de la Pasqua de ben a prop, conjuntament amb altres joves.

Paskua Urbana 2015 : ‘Una Pasqua de cine’

Poden Star Wars, Juegos del hambre o El Senyor dels anells ajudar-nos a viure i meditar sobre la passió, mort i resurrecció de Jesús?  La Pasqua urbana d’aquest any, organitzada per la delegació i diversos grups de joves parroquials, que va tenir lloc a l’Església de Santa Anna i claustres el dia de Dijous Sant, va demostrar que sí és possible.

Més d’una cinquantena de joves de diverses parròquies (Badalona, Hospitalet, La Cisa, Miraculosa, etc.) es van reunir per viure una Pasqua urbana de cine. I és que es van reproduir sis coneguts films, com “300”, “Gran Torino” o “Braveheart”, que gràcies al seu transfons religiós van servir per reflexionar i entendre el significat de la fe.

Els diferents grups, que canviaven de pel·lícula cada 15 minuts, van gaudir d’unes dinàmiques que van composar una gimkana ben animada i alhora meditativa, que va concloure amb un via creu, acompanyat de cançons i alegria, pels voltants de la parròquia de Santa Anna.  

 

 

Vetlla jove de la creu

Tot pregant i cantant amb altres joves, el Divendres sant, de 21h a 23h, la Delegació de Joventut va convidar a contemplar, mirar i descansar en la creu de Jesús a la Sala capitular de l’església de Santa Anna.

La parròquia barcelonina va ser un espai de pregària que va reunir a més de 30 joves que a través de cants meditatius, de la paraula de Déu i de textos de Santa Teresa, van ajudar a contemplar, agrair i descansar en la creu de Jesús.   

 

Pasqua dels Salesians i del moviment Christi Fidelis Laici

La Delegació de Joventut també va fer acte de presència a les diferents Pasqües Joves més destacades de Catalunya. El divendres pel matí, la “Delejove” va visitar la Pasqua dels salesians a Castellnou del Bages, durant l’activitat del matí, on van escoltar diversos testimonis i després van meditar sobre el que els van suggerir.

Tot seguit, per la tarda, van visitar la Pasqua jove del moviment Christi Fidelis Laici, a Sant Julià de Vilatorta, on la Delejove va participar dels oficis i va escoltar testimonis relacionats amb la creu. En ambdues pasqües hi va haver un gran número de joves, entre 200 i 300 aproximadament.

Tot una alegria veure tants joves amb ganes de viure a fons la Pasqua! Ja a la nit es va viure  una bonica vetlla de pregària a la creu a Santa Ana, amb una presència nombrosa de joves que van cantar i pregar davant la creu.

 

Dissabte Sant a les Avellanes i Raimat

Si divendres va ser un dia ple d’activitats, el dissabte no va ser menys. I és que la Delegació de Joventut va assistir a dues de les pasqües amb més tradició: l’organitzada pels maristes al monestir de les Avellanes i la organitzada pels Jesuites al col.legi Claver de Raimat.

Es tracta  d’un dia sempre més tranquil, on tot es prepara per la Nit de les nits. Al matí es va participar de la marxa mariana, on a partir de diverses parades i dinàmiques, organitzades pels mateixos joves, van poder descobrir, a través dels exemples de dones, les virtuts de Maria i la seva actualitat. En arribar a la Verge del Bellpuig, un dels joves, el Xavi, va llegir una carta d’agraïment que va escriure a la seva mare, i tots van ser convidats a fer el mateix, penjant les cartes en una imatge de Maria. Un matí ben bonic per viure la Pasqua amb els ulls de Maria.

A la tarda va ser el torn de Raimat. Allí hi havia tots els joves preparant-se per la Nit. Joves de l’ESO, batxillerat, universitaris i professionals, amb itineraris diferenciats. Alegria i molta expectació per la Nit que ja s’apropava. Els joves van celebrar la Vetlla Pasqual a la parròquia de Sant Ignasi, Lleida, per posteriorment tornar a Raimat amb un concert final.

Després de la foto de família, la Delegació de Joventut  va  tornar cap a Barcelona. Van ser uns desplaçaments a diferents zones de Catalunya com a mostra d’agraïment a tots els organitzadors de les Pasqües joves,  que per molts anys puguin seguir ajudant a tants joves a viure la mort i resurrecció de Jesús. 

T'interessarà ...