Cinquantenari de la revista “Phase”

El proppassat divendres, 11 de febrer, el Seminari Conciliar de Barcelona fou el lloc de celebració dels actes del cinquantenari de la revista “Phase”. A les 9:30h el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, presidi, a la capella del seminari, la missa d’acció de gràcies per la tasca desenvolupada en el camp [...]

El proppassat divendres, 11 de febrer, el Seminari Conciliar de Barcelona fou el lloc de celebració dels actes del cinquantenari de la revista “Phase”.

A les 9:30h el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, presidi, a la capella del seminari, la missa d’acció de gràcies per la tasca desenvolupada en el camp litúrgic per la revista “Phase”. Concelebraren, els bisbes, Mons. Julián López Martín, bisbe de Lleó i president de la Comissió Episcopal de Litúrgia de la Conferència Episcopal Espanyola; Mons. Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell i responsable de litúrgia de la Conferència Episcopal Tarraconense; i Mons. Pere Tena, bisbe auxiliar emèrit de Barcelona i que fou sotssecretari de la Congregació per el Culte Diví de la Santa Seu. Concelebraren també més d’una trentena de preveres vinculats a la revista “Phase”, el Centre de Pastoral Litúrgica i l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona. Assistí com a diaca – com no podia ser d’altre manera en aquesta celebració – el conegut liturgista, Mn. Josep Urdeix. Entre els preveres concelebrants hi eren presents Mn. Jaume Fontbona, president del CPL i director de “Phase” i Mn. Jaume Gonzalez Padros director de l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona.

El Sr. Cardenal en la seva homilia va recordar la importància d’iniciar la celebració del cinquantenari de “Phase” amb l’eucaristia i digué: “La nostra commemoració comença amb la celebració més important: l’Eucaristia, molts conscients que la litúrgia es el cimal al qual tendeix tota l’acció de l’Església i, al mateix temps, la font d’on brolla tota la seva força”. (El text complert de l’homilia es publica a la secció del Prelat).

També ha posat en relleu la tasca del Centre de Pastoral Litúrgica i la revista “Phase” que “han realitzat una tasca molt seriosa i molt fecunda en l’aplicació de la reforma litúrgica del Concili Vaticà II en les diòcesis i les comunitats cristianes no sols a la nostra arxidiòcesi de Barcelona, sinó també de tota Catalunya, d’Espanya i Amèrica. El Senyor va suscitar als iniciadors del Centre de Pastoral Litúrgica, entre ells el Sr. Bisbe Pere Tena, aquesta institució que ha donat i continua donant grans serveis a l’Església en la pastoral litúrgica”.

Acabada l’eucaristia hi hagué un petit refrigeri i acabat aquest tots els presents es desplaçaren a l’Aula Magna del Seminari Conciliar on el bisbe Mons. Pere Tena impartí la ponència sobre “La revista Phase un itinerari pastoral”i Mons. Julián López dicta la seva ponència El futur de la pastoral litúrgica (reptes i esperances).

Fou una jornada d’acció de gràcies per la tasca feta en aquests cinquanta anys, amb la mirada posada en els serveis que en el camp litúrgic l’Església necessita ara i aquí.

Foto: de dreta a esquerra, Mn. Ramiro Gonzalez, Mn. Josep Urdeix, Mons. Julián López, Bisbe de Lleó, Mn. Pere Farnes, Mons. Joan Enric Vives, Arquebisbe-Bisbe d’Urgell, i Mn. Francesc Xavier Parés.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

16 Octubre, 2019
El cardenal Omella beneeix el nou pis de l’entitat a Barcelona: “més que beneir les parets i taules, vull beneir als que les utilitzen que sou tots vosaltres”