Cinema espiritual: “The rider”

Un documental ficció sobre el significat del que és ser home en el cor d’Amèrica

Aquesta setmana la secció de cinema presenta The rider (El genet), una de les estrenes d’aquest estiu lloada per la crítica espiritual. Es tracta d’una producció americana que ha estat dirigida per la directora xinesa Chloé Zhao. Aquesta que crea un drama en format documental de ficció, ambientat al món dels rodeos a l’Amèrica profunda.

Sinopsi

El Brady, és una estrella dels rodeos que sofreix un greu accident que l’afecta al cervell i l’impedeix la mobilitat d’una mà, incapacitant-lo per a la seva gran afició. Quan torna a la seva antiga rutina, tot i que l’únic que vol fer és muntar a cavall i participar en les competicions, es veu incapacitat per fer-ho a causa de la seva lesió. En un intent per recuperar el control de la seva vida, Brady emprèn un viatge a la cerca d’una nova identitat i del significat de què és ser un home en el cor d’Amèrica.

Trajecte vital

La pel·lícula explica el trajecte vital de recerca d’una nova identitat més enllà del món dels cavalls per part de Brady. La directora porta a un món líric i espectacular de l’oest, una producció sobre cowboys on el protagonista, tot i els entrebancs físics mira endavant per superar-los. També hi ha l’ambient familiar, del qual sempre n’ha tingut cura que serà un aspecte més d’esforç i maduració personal. Tal com explica Mn. Peio Sánchez, el crític de cinema, aquest documental ficció mostra la “desolació enmig les complicacions”, és a dir, “com l’home pot superar-se i mirar més enllà”.

Crítica

T'interessarà ...

23 Maig, 2019
La Parròquia de Sant Agustí del Raval es tenyeix de vermell per celebrar la festivitat de la patrona dels impossibles amb el bisbe Antoni Vadell
22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món