Cinema espiritual: “Samsó”

Torna a la cartellera dels cinemes l’èpica gesta del campió forçut escollit per Déu per alliberar Israel

El cinema bíblic torna als cinemes amb Samsó. Després de la mítica pel·lícula de Samson and Delilah (1949) dirigida per Cecil B. DeMille (Els Déu Manaments), ara el director Bruce Macdonald recupera l’heroi forçut de l’Antic Testament i recrea l’èpica gesta del campió escollit per Déu per alliberar Israel.

Sinopsis

Es tracta d’un jove hebreu que, després de perdre l’amor de la seva vida, mirarà de defendre el seu poble amb la seva força sobrenatural i el seu impuls l’imperi filisteu. Un cop traït per un príncep malvat i una bella temptació, Samsó és capturat i encegat pels seus enemics. En aquest moment farà una crida al seu Déu, una vegada més, per la força sobrenatural. Un reclam que capgirarà el seu empresonament en una victòria final.

Per l’enamorat del cinema bíblic

El crític de cinema espiritual, Mn. Peio Sánchez convida tots aquells a qui els agrada el cinema bíblic i la història d’aquest heroi que va lluitar per defensar Israel a veure el film. Segons el director de la pel·lícula “la majoria de la gent sap que Samsó tenia els cabells llargs, Delilah els va tallar, i que va perdre la seva força, però hi ha molt més”. Tot i així, Mn. Sánchez exposa com el baix pressupost ha afectat directament a la “baixa” realització de la pel·lícula. Critica els efectes especials, la recreació dels personatges, des del mateix protagonista, amb una barba postissa, entre d’altres defectes que es perceben a primera vista. 

També, Mn. Sánchez reconeix que la història no és la millor des del punt de vista cristià, ja que la història de Samsó “no està il·luminada pel nou testament”, i “la força i la violència es posen en nom de Déu”.

Comentari

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...