Pàgina d'inici > Noticies > Crítiques > Església de Barcelona > Cinema

Cinema espiritual: ‘Papa Francesc, un home de paraula’

Aquest divendres s'estrena a Barcelona el documental de Wim Wenders sobre el Sant Pare on el pontífex "arriba al cor i ens sorprèn a tots”

Aquest divendres arriba a les sales de cinema de Barcelona un documental sobre el Papa Francesc. Amb motiu del cinquè aniversari del pontificat del papa Francesc, el cineasta i documentalista Wim Wenders ha preparat el documental: Papa Francisco, un hombre de palabra. La direcció ha anat a càrrec del cineasta alemany i ha estat coproduïda per la Santa Seu. Mostra més que a un pontífex, una persona que viu allò que predica i que s’ha guanyat la confiança de les persones, independentment de les seves creences o tradicions.

Sinopsis

El documental relata el dia a dia del Sant Pare. No només presenta la feina de Bergoglio al capdavant de l’Església, també, difon les seves idees sobre justícia, immigració, ecologia, pobresa, materialisme o el paper de la família.

D’altra banda, mostra un diàleg del món amb el Pontífex. Respon a preguntes de grangers, refugiats, nens, immigrants, gent gran, presos, gent desfavorida. Les preguntes dels fidels són la columna vertebral de la pel·lícula, que també mostra les passes del papa Francesc en  molts dels seus viatges arreu del món.

Un documental per a tothom

Es tracta d’un documental per a cristians i no cristians. Així ho afirma el crític de cinema espiritual, Mn. Peio Sánchez, el qual destaca com la producció subratlla la figura de Sant Francesc d’Assís i la preferència per al pobres. Una opció a la que exhorta el Sant Pare, el qual fa una lectura de la realitat d’una manera convincent i propera. Aquest insta a l’espectador a involucrar-se pel món, on cal l’esforç de tots i cadascun de nosaltres.  

Segons Mn. Peio, en aquest documental, “Francesc arriba al cor i ens sorprèn a tots”.

Comentari Mn. Peio

T'interessarà ...