Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona > Cinema

Cinema espiritual: ‘Lucky’

Harry Dean Stanton protagonitza una comèdia, amb una bona dosi d’ironia, que planteja el sentit de la vida i de la mort

Ja està a la cartellera dels cinemes Lucky, de John Carroll Lynch, protagonitzada per Harry Dean Stanton (Una història de veritat, 1999). Es tracta d’una comèdia amb una bona dosi d’ironia que planteja el sentit de la vida i de la mort.

Sinopsis

Tot se situa al voltant de la història del Lucky, un ateu de 90 anys que viu submergit en la seva incansable rutina. Aquesta vida canvia quan li comuniquen que està al tram final de la seva vida. A partir d’aquest moment, el protagonista capgirarà la seva manera de fer, i se submergirà en un viatge interior. Serà una notícia que el portarà a descobrir el seu “jo” amagat.

Senzillesa davant la mort

La pel·lícula ha estat admirada per la seva senzillesa tant, quant al relat com a la descripció dels personatges. Destaca, també, la “humanitat” del director, Jonh Carroll Lynch, que tracta cada un dels detalls “amb extrems d’afecte i sensibilitat”, tal com explica Alberto Luchini de El Mundo. La vellesa del protagonista s’aborda de manera directa però des del punt de vista més ferm tot i fer front a la mort.

Segons la revista Fotogrames, els assumptes espirituals/ religiosos de la pel·lícula “són fascinants”. Per la seva banda, el crític de cinema espiritual, Mn. Peio Sáchez, apuntala com el film debat entre el sentit de la vida i el destí de la mort.

Comentari

T'interessarà ...