Cinema espiritual: ‘Lucky’

Harry Dean Stanton protagonitza una comèdia, amb una bona dosi d’ironia, que planteja el sentit de la vida i de la mort

Ja està a la cartellera dels cinemes Lucky, de John Carroll Lynch, protagonitzada per Harry Dean Stanton (Una història de veritat, 1999). Es tracta d’una comèdia amb una bona dosi d’ironia que planteja el sentit de la vida i de la mort.

Sinopsis

Tot se situa al voltant de la història del Lucky, un ateu de 90 anys que viu submergit en la seva incansable rutina. Aquesta vida canvia quan li comuniquen que està al tram final de la seva vida. A partir d’aquest moment, el protagonista capgirarà la seva manera de fer, i se submergirà en un viatge interior. Serà una notícia que el portarà a descobrir el seu “jo” amagat.

Senzillesa davant la mort

La pel·lícula ha estat admirada per la seva senzillesa tant, quant al relat com a la descripció dels personatges. Destaca, també, la “humanitat” del director, Jonh Carroll Lynch, que tracta cada un dels detalls “amb extrems d’afecte i sensibilitat”, tal com explica Alberto Luchini de El Mundo. La vellesa del protagonista s’aborda de manera directa però des del punt de vista més ferm tot i fer front a la mort.

Segons la revista Fotogrames, els assumptes espirituals/ religiosos de la pel·lícula “són fascinants”. Per la seva banda, el crític de cinema espiritual, Mn. Peio Sáchez, apuntala com el film debat entre el sentit de la vida i el destí de la mort.

Comentari

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

17 Juny, 2019
L’Hospital del Sagrat Cor s’estableix a la parròquia dos dies al trimestre per atendre les necessitats bàsiques dels sense sostre
17 Juny, 2019
El sacerdot Josep María Alsina ofereix un decàleg mostrant les raons per les quals el Cor de Crist arriba als joves
14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer