Cinema Espiritual: “La Mula”

Clint Eastwood torna amb un nou film sobre l'ètica, els lligams de les relacions socials, la redempció i el sentit del destí

Entre els directors predilectes del cinema espiritual destaca Clint Eastwood. Tot i que fa anys va dir que es retirava com a actor, torna a la pantalla gran protagonitzant i dirigint La Mula. Es tracta d’una pel·lícula basada en una història real i la inspiració es basa en un article publicat per The New York Times. La història presenta els aspectes clau que defineixen a Eastwood: el aprofundiment en les relacions socials, la redempció i el sentit del destí.

Sinopsis

Un veterà de la II Guerra Mundial s’ha dedicat tota la seva vida al manteniment del seu hort. A prop dels 90 anys cau en fallida i entra en perill el seu negoci, amb un gran deute. Com a sortida acabarà acceptant una feina que únicament s’exigeix conduir. Ara bé, sense saber-ho es trobarà treballant per una banda de traficants de droga. Tot i que d’entrada tot es desenvolupa amb normalitat i senzillesa, la situació es complicarà quan l’agent de la DEA, Colin Bates (Bradley Cooper) entra en acció. Així, l’agent començarà a investigar aquesta misteriosa mula que transporta drogues per al cartell mexicà de Sinaloa.

Redempció

Com sempre, dins l’estil propi d’Eastwood, la història desprèn una profunda simplicitat i senzillesa. També, una ambientació tan ben treballada, que a ull de l’espectador és fàcil transportar-lo al lloc on es desenvolupa l’acció. Quant al sentit, destaquen els sentiments dels personatges amb un caràcter molt arrelat i complex.

D’altra banda, el crític de cinema espiritual, Mn. Peio Sánchez, a través de l’argument, recupera la “història de redempció”. “D’aquesta manera, tot i les circumstàncies, els diners que guanya seran una sortida per als altres”. “Una transformació personal que el portarà cap a la bondat”. Segons Mn. Sánchez, “en l’àmbit social i cultural actual, la vida religiosa, tindrà més importància per qualitat del nostre testimoni personal i comunitari que potser les nostres grans obres“.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost