Cinema Espiritual: ‘Invitación de boda’

Un retrat de la societat d'Israel des d'una producció palestina que confronta les visions entre l'orient i l'occident

Aquesta setmana a la secció de Cinema Espiritual convida l’espectador a endisar-se dins la realitat d’Orient Mitjà amb la pel·lícula Invitación de Boda. Es tracta d’una producció palestina, amb grans reconeixements per part de la crítica. La direcció va a càrrec per Annemarie Jacir, coneguda per la direcció en films com, Verte (2012).

Sinopsis

La història posa en context el Shadi, un noi que viu a Itàlia i torna a Natzaret. El propòsit d’aquesta visita al seu lloc d’origen rau en una tradició. Es tracta del seu “wajib”, el deure d’entregar les invitacions de boda de la seva germana a tots els convidats, casa per casa. Aquesta obligació li pertoca també al pare, l’Abu Shadi, de manera que pare i fill es retrobaran en aquesta tasca fent un recorregut per tota la realitat que envolta la ciutat.

A mesura que entreguen les més de tres centes invitacions, el Shadi descobreix una nova realitat. Es reflecteix com és per un Natzarè que viu a l’estranger tornar a les tradicions familiars i el contrast entre les dues cultures.

Retrat naturalista

El crític de cinema espiritual, Mn. Peio Sánchez destaca aquesta mirada a la realitat de Natzaret que la directora perfila amb un to “naturalista”. El retrat d’una societat des del punt de vista del Shadi, acostumat a la vida d’Itàlia. Tal com explica el crític de El País Javier Ocaña, un film “d’aparença senzilla i missatge complex”.

Rere cada invitació,  rere cada porta que s’obre, es va perfilant aquesta societat on les tradicions i els conflictes viscuts encara perduren. Una realitat d’Orient que el protagonista veurà contrastada des de la seva rutina a Occident.

Comentari

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

17 Juny, 2019
L’Hospital del Sagrat Cor s’estableix a la parròquia dos dies al trimestre per atendre les necessitats bàsiques dels sense sostre
17 Juny, 2019
El sacerdot Josep María Alsina ofereix un decàleg mostrant les raons per les quals el Cor de Crist arriba als joves
14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer