Pàgina d'inici > Noticies > Crítiques > Església de Barcelona > Cinema

Cinema Espiritual: ‘Invitación de boda’

Un retrat de la societat d'Israel des d'una producció palestina que confronta les visions entre l'orient i l'occident

Aquesta setmana a la secció de Cinema Espiritual convida l’espectador a endisar-se dins la realitat d’Orient Mitjà amb la pel·lícula Invitación de Boda. Es tracta d’una producció palestina, amb grans reconeixements per part de la crítica. La direcció va a càrrec per Annemarie Jacir, coneguda per la direcció en films com, Verte (2012).

Sinopsis

La història posa en context el Shadi, un noi que viu a Itàlia i torna a Natzaret. El propòsit d’aquesta visita al seu lloc d’origen rau en una tradició. Es tracta del seu “wajib”, el deure d’entregar les invitacions de boda de la seva germana a tots els convidats, casa per casa. Aquesta obligació li pertoca també al pare, l’Abu Shadi, de manera que pare i fill es retrobaran en aquesta tasca fent un recorregut per tota la realitat que envolta la ciutat.

A mesura que entreguen les més de tres centes invitacions, el Shadi descobreix una nova realitat. Es reflecteix com és per un Natzarè que viu a l’estranger tornar a les tradicions familiars i el contrast entre les dues cultures.

Retrat naturalista

El crític de cinema espiritual, Mn. Peio Sánchez destaca aquesta mirada a la realitat de Natzaret que la directora perfila amb un to “naturalista”. El retrat d’una societat des del punt de vista del Shadi, acostumat a la vida d’Itàlia. Tal com explica el crític de El País Javier Ocaña, un film “d’aparença senzilla i missatge complex”.

Rere cada invitació,  rere cada porta que s’obre, es va perfilant aquesta societat on les tradicions i els conflictes viscuts encara perduren. Una realitat d’Orient que el protagonista veurà contrastada des de la seva rutina a Occident.

Comentari

T'interessarà ...