Cinema espiritual: «El creyente» (La prière)

S'estrena una producció francesa guardonada als festivals de cinema sobre la transformació i l'acompanyament en la fe

Aquest mes de juny arriba als cinemes “El creyente” (La prière). Es tracta d’una producció francesa dirigida pel cineasta Cédric Kahn, que s’ha estrenat amb èxit a França. La pel·lícula se centra en el tema de la drogoaddicció i la superació d’aquesta malaltia, gràcies a l’acompanyament i la fe.

Sinopsis

S’explica la història d’un jove de 22 anys, Thomas, decideix que és el moment de deixar la seva addicció a les drogues. Per a això, decideix apartar-se a una comunitat religiosa aïllada en una muntanya, als Alps. Aquesta congregació es dedica a l’acompanyament espiritual dels exdrogoaddictes. De fet, tots els que hi arriben segueixen un mètode diví per curar-se de la seva dependència: L’oració.

Per part del Thomas, serà un lloc on descobrirà la senzillesa, l’amor, l’amistat, la pau. Tanmateix, haurà de lluitar amb els seus dimonis interiors, amb el seu rebuig inicial i amb la presència de Sybille, una jove que l’enamorarà.

Èxit a les sales

La crítica ha felicitat aquesta producció, sobretot la direcció de Cédric Kahn que “torna de forma sòlida i directa amb aquest estudi emotiu però res sensibler”. D’aquesta manera, la posada en escena del paper protagonista, interpretat per Anthony Bajon,  guardonada al Festival de Berlín (Millor Actor), nominada a millor actor revelació als Premios César.

Un canvi espiritual

D’altra banda, el cinema espiritual destaca el canvi que experimenta el personatge protagonista, el qual s’aconsegueix gràcies a l’acompanyament d’una comunitat. Segons explica Mn. Peio Sánchez, es presenta aquesta situació que comporta «un temps de canvi durant el qual la naturalesa, el fer de conviure amb la comunitat i l’oració el portaran a una transformació». «Factors que el portaran cap a la crida a la vocació del sacerdoci». És a dir, «un èxit a França i presenta com els joves poden rebre una bona notícia enmig les dificultats», afegeix el crític».

Comentari Mn. Peio

 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

11 Octubre, 2019
Arriba als cinemes una nova adaptació del Joker, catalogada com «la pel·lícula imprescindible de l'any»
11 Octubre, 2019
El bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Antoni Vadell presideix la missa d’inici de curs dels joves universitaris catòlics: «La universitat no és només obrir la porta al coneixement, també hem d’obrir els nostres cors»
10 Octubre, 2019
La seva cosina, Dolors Casanovas, ens descobreix el perfil humà del futur beat: “El seu confessor va donar-li una sagrada forma tot dient: «si mai et veus molt apurat pren-te-la»"