Pàgina d'inici > Noticies

Cinc proves per descobrir la valentia dels Escolans

El Seminari Conciliar de Barcelona organitza la XXI Trobada d'Escolans, en que es du a terme una gimcana per conèixer la vida del seu patró Sant Tarcisi

Els escolans de Barcelona s’han reunit al Seminari Conciliar de Barcelona per a celebrar la XXI Trobada d’Escolans que es fa anualment. Aquesta va  organitzar-se al voltant d’una gimcana muntada pels mateixos seminaristes, a través de la qual es pretenia donar a conèixer el patró dels escolanets, Sant Tarcisi.


Sant Tarcisi en cinc proves

La trobada anual d’escolans pretén reunir tots els nens i nenes que ajuden a les diferents parròquies de la ciutat, perquè es coneguin els uns als altres, i donar-los una oportunitat única per a conèixer el Seminari, on es formen aquells que troben en Déu la seva vocació.

En aquesta jornada l’activitat que es va dur a terme es va centrar al voltant de Sant Tarcisi, un vailet que va posar la seva vida per ajudar als seus germans cristians. Després de veure un curt video sobre la vida del Sant, els nens van desafiar la seva valentia, imitant la del Sant, en una gimcana distribuïda al llarg de cinc proves.

La primera prova, anomenada “Rambo” se centrava en reptar pel terra esquivant un circuit de fils per evitar el so dels cascavells, fins arribar a l’objectiu. En la segona prova, es posava en joc la imaginació per fabricar un coet i enlairar-lo amb una la pressió de l’aigua a partir d’una manxa. En tercer lloc, es disputava una lluita de sacs, i acte seguit, en la quarta prova, es duia a terme una representació de la vida del Sant, posant en pràctica els dots d’interpretació de cada un amb disfresses i càmera de vídeo inclosa. L’atracció estrella però, va ser el toro mecànic, la cinquena prova, on guanyava aquell que s’hi mantingués més temps enfilat.

Oración y comida

Un cop acabada l’activitat, la diversió va convertir-se en reflexió per tots els nens, els quals van reunir-se a la capella per celebrar junts l’eucaristia. La jornada va finalitzar amb un àpat en germanor amb els seminaristes, els escolans i alguns mossens º apuntar a la trobada.  

T'interessarà ...