“Churchill”

El desembarcament de Normandia arriba al cinema des del punt de vista d'una de les persones més importants a la història del Regne Unit

Un dels personatges històrics més importants de la història del Regne Unit ha arribat a la cartellera dels cinemes. És tracta de Churchill dirigida per Jonathan Teplitzky, el qual retrata el moment de tensió de Normandia que va viure el primer ministre durant la Segona Guerra Mundial, el qual haurà de prendre una decisió.

Sinopsis

La pel·lícula s’ubica al 1944, moment en que hi ha al voltant d’un miler de soldats agrupats al sud de la costa d’Anglaterra, amb un futur incert pendents dels  propers esdeveniments. En un despatx de Londres una altra “batallà” està en joc, en aquest cas dialèctica, entre el primer ministre del país, Winston Churchill, i els seus altres generals, aliats i opositors polítics, Dwight D. Eisenhower y el mariscal de camp británico Bernard Lawy Montgomery. Tots ells, es troben en plena discussió per decidir, el que va ser un dels moments més importants de tota la Segona Guerra Mundial, el dia D, que marca el Desembarcament de Normandia. Entre tots aquests hi haurà la dona de Churchill que servirà com a punt de suport anímic i de confiança pel ministre.

Segons la crítica…

La pel·lícula actua d’una manera impecable per aquell que busqui fidelitat de documentació, respecte com es va desenvolupar aquest moment de la II Guerra Mundial. D’altres però coincideixen que la manera com es presenta a la gran pantalla es podria perfeccionar, així com el guió, que podria fer semblar “menys” a una de les personalitats més importants en la història del Regne Unit.

Pel que respecte, la crítica espiritual de la pel·lícula, Mn. Peio presenta aquesta superproducció, on a través de la tensió del Churchill en un entorn complicat, veiem al “personatge contradictori, molt bé interpretat,  que mostra com entre el dubte la indecisió autoconsciència i la determinació haurà de prendre una decisió”.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...