Pàgina d'inici > Noticies > Vida Religiosa

Cent anys del Santuari del Cor de Maria de Barcelona

Cada any el darrer dissabte de maig hi ha festa grossa al Santuari del Cor de Maria: dues festes, la titular del Cor de Maria, i la cloenda de curs de les dues parroquies germanes del Cor de Maria i Sant Tomàs d’Aquino

Però aquest any ha estat diferent, perquè s’hi ha afegit una altra celebració: hem celebrat la cloenda dels 100 anys del Santuari. Com diu el punt de llibre que es va distribuir com a recordatori: «Els Missioners Claretians, que en van promoure la construcció, i la Parròquia del Cor de Maria, que té el Santuari com a seu, han celebrat la cloenda del Centenari de la seva inauguració (1913-2014) amb una solemne Eucaristia, presidida per l’arquebisbe de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach.» Flanquejant el Sr. Cardenal hi havia el P. Màxim Muñoz, provincial dels Claretians i els darrers rectors que el Santuari i Parròquia ha tingut: PP. Josep CodinaJosep Sanz i Ricard Costa-Jussà. (Els dos primers rectors, Josep M. Solé i Roma i Jordi Alsina i tots els anteriors responsables del Santuari, hi eren presents en la memòria i participarien des de la litúrgia celestial.)

Al llarg d’aquest any centenari 2013-2014 s’han anat celebrant petits actes commemoratius. Entre els quals, molt especialment, un «Cicle de Concerts del Centenari». El mateix dia 31, una hora abans de la missa, va haver-hi el darrer: un Concert d’orgue, a càrrec de l’organista titular del Santuari, José Luis Cameo. Va ser un concert carregat d’art (Boëllman, Bach, César Franck…), i alhora carregat de records i sentiments (una peça original de l’organista del Santuari, i una altra d’un organista molt estimat de la casa, el Sr. Josep M. Quintana, mort ara fa un any).

Una exposició fotogràfica amb fotografies de l’època —que recollia sobretot del 1905 a 1945— deixava constància gràfica d’una part cabdal del camí recorregut al llarg d’aquests cent anys.

 

T'interessarà ...