Celebració ecumènica a la Catedral

El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va presidir la celebració ecumènica de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians a la Catedral de Barcelona, que va tenir lloc el passat divendres 18 de gener. El cardenal va dedicar unes paraules a tots els presents. A l’acte, organitzat per Mons. Jaume Gonzàlez [...]

El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va presidir la celebració ecumènica de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians a la Catedral de Barcelona, que va tenir lloc el passat divendres 18 de gener. El cardenal va dedicar unes paraules a tots els presents. A l’acte, organitzat per Mons. Jaume Gonzàlez Agàpito, delegat diocesà d’ecumenisme, hi assistiren representants de distintes famílies cristianes, que sota el lema “Què espera el Senyor de nosaltres?”, s’aplegaren per pregar conjuntament per la unitat dels cristians sota “un sol Senyor, una sola Fe, un sol baptisme i un sol Déu i Pare”. Per mostrar aquesta comunió de famílies i llengües, es va fer un evangeli en llengua eslava i una pregària en una llengua de Filipines, el tagal.

El cardenal, en les seves paraules, va encoratjar a totes les confessions a “treballar conjuntament en aquest temps en que l’evangelització és urgent. Vivim en una mateixa ciutat i cal que donem la mateixa resposta, Jesucrist, a l’home d’avui, que viu assedegat de Déu”.

Assistents

La celebració ecumènica d’enguany va comptar amb la presència, per primera vegada, d’una pastora: Marta López, de l’Esglèsia Evangèlica de Catalunya. A l’acte també hi assitiren: Rvd. Pastor Andrew Gifford, de l’Església Espanyola Reformada Episcopal; Rvd. Arxiprest Martí Puche, rector de la Parròquia de la Protecció de la Mare de Déu de l’Església Ortodoxa del Patriarcat de Sèrbia; Rvda. Joan García, Vicari General per Espanya i Portugal de l’Església Ortodoxa del Patriarcat de Sèrbia; Rvd. Pastor Jeremías Treu, de l’Església Evangèlica Alemanya; Rvd. P. Aurel Bunda, Rector de la Parròquia Romanes de Sant Jordi; el Rvd. Pastor Felip Carmona, de l’Església Evangèlica de Catalunya; Rvd. P. Serafin Paulov, Responsable a Catalunya del Patriarcat de l’Església Ortodoxa Rusa, que proclamà l’evangeli en llengua eslava; Rvda. Arximandrita Cristodoulos, Rector de la Parròquia Ortodoxa Grega; S.E.R. Mons, Felicísimo Cordero, Bisbe de l’Església Carismàtica Episcopal, que va pregar en llengua tagal;  i Rvd. Pastor Josep Monells, ex director europeu del Moviment Agape. 

T'interessarà ...

24 Maig, 2019
Quatre futurs diaques permanents són admesos a ordes a la parròquia de Mare de Déu del Pilar
24 Maig, 2019
Càritas Diocesana de Barcelona reuneix a 500 persones grans i més de 160 voluntaris per celebrar una festa entre diferents generacions en el marc del 75è aniversari