Pàgina d'inici > Noticies

Catecumens a Roma

Càritas engega la campanya ‘Una sola família humana, aliments per a tothom’ amb l’objectiu d’acabar amb la fam per al 2025 Coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, la Confederació de Cáritas internacional llança la campanya “Una sola família humana, aliments per a tothom”. Es tracta d’una iniciativa proposada pel papa Francesc amb l’objectiu d’eradicar […]

Càritas engega la campanya ‘Una sola família humana, aliments per a tothom’ amb l’objectiu d’acabar amb la fam per al 2025

Coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, la Confederació de Cáritas internacional llança la campanya “Una sola família humana, aliments per a tothom”. Es tracta d’una iniciativa proposada pel papa Francesc amb l’objectiu d’eradicar la fam al 2025.

Al llarg de la jornada, Cáritas internacional proposa una onada mundial de pregàries al respecte.

Segons l’entitat, gairebé un milió de persones pateixen gana en un món que compta amb els recursos suficients per a alimentar tothom. I és que l’alimentació és un dret humà, legal i clarament definit, que origina obligacions als governs perquè redueixin tant la desnutrició crònica com la malnutrició. Per aquest motiu, Cáritas elaborarà un avantprojecte marc de llei per a promoure el dret a l’alimentació i les Cáritas nacionals han de vetllar perquè els seus respectius governs l’adoptin.

I després… què?

Una setmana mundial d’acció que tindrà lloc a l’octubre del 2014 unirà a totes les organitzacions membres de Cáritas i parròquies, amb diferents actes i iniciatives en tot el món, exhortant els governs nacionals perquè adoptin el dret a l’alimentació.

Ja al maig del 2015, Cáritas internacional celebrarà a Roma la seva ‘Assemblea General’ que té lloc cada quatre anys. El fòrum se centrarà principalment en l’eliminació de la pobresa. Immediatament després de l’Assemblea, Cáritas participarà en l’Exposició Universal de Milà 2015: Alimentar el planeta, energia per a la vida.

T'interessarà ...