Cartellera 2016 en marxa! (II)

Pel·lícules de la Segona Guerra Mundial, d'altres dirigides per Martin Scorsese en el Japo del segle XVII i moltes pel·lícules més en aquest nou any

Acaba d’esbrinar amb aquesta segona part de les estrenes del 2016:

Secrets de Guerra

Ja està reproduint-se a les sales de cinema, i entra en el ventall dels relats sobre Segona Guerra Mundial (1939-1945), quan les tropes alamanes es proposaven entrar a Holanda. En aquesta situació hi trobem dos nens, el Tuur i el Lamber, amics de tota la vida als quals se’ls uneix la Maartje, una nena de la qual tots dos quedaran captivats. Entre els dos amics, s’aixecarà un mur per la confrontació entre els ideals familiars oposats, uns recolzant el nazisme, i els altres actuant des de la resistència. La noia i els seus records, seran el punt d’unió fonamental per tal de salvar el vincle que les uneix.

En aquesta pel·lícula, basada en una novel·la de Jaques Vriens, segons explica MnPeio Sànchez, mostra com el “mal dels grans es vol transmetre als més joves”, aquests dos nens, per als quals “queda un camí insospitat de reconciliació”.

Silenci

Ja fa més de vint anys que està al forn, i aquest 2016 arriba per fi a l’espectador. Es tracta de la darrera pel·lícula de Martin Scorsese, una de les estrenes més interessants per al cinema espiritual. També basada en una novel·la, en aquest cas del japonès, Shusaku Endo, que situa el relat a l’edat moderna, en ple segle XVII, en què dos joves jesuïtes viatjaran al Japó, amb l’objectiu d’alliberar un jesuïta missioner captiu. A través d’aquest trajecte es descriu la violència en la manera com els japonesos van rebre els cristians a l’arxipèlag.

Biagio

És la darrera pel•lícula que es va reproduir a la passada Mostra de Cinema Espiritual, dirigida per Pascuale ScimecaBiagio. Ens descriu les passes d’un jove que decideix trencar del tot amb la seva vida establerta entorn una família benestant, per marxar. És una reproducció biogràfica d’un revolucionari que va canviar l’estil de vida de Parma. El protagonista, Biagio Conte, durant el seu camí es perdrà i es retrobarà amb la natura. Alhora a partir del contacte amb diverses persones passarà per una transformació espiritual que el portarà a Déu.

Plena de Gràcia

El títol fa referència a la protagonista, la Verge Maria, plena de Gràcia. Relata tota la successió de fets que la van acompanyar després la mort de Crist. Un moment en què el cristianisme es presenta en una situació delicada, i maria jugarà un paper capdavanter per a mantenir les passes d’aquell camí traçat per Jesús. Segons MnPeio Sánchez, la caracterització dels personatges i la trama creen una “reconstrucció de ficció que podria tenir molt a veure amb la realitat del cristianisme primitiu”.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

26 Juliol, 2019
Descobreix la història de la recent beata Mare Carlota de la Visitación, màrtir durant la persecució dels anys 30