Pàgina d'inici > Crítiques > Cinema

Cartellera 2016 en marxa! (I)

Coneix el cinema espiritual d'aquest nou any, amb pel·lícules molt diverses per aprofundir en la ralitat que ens envolta a través de la ficció

S’enceta una nova agenda d’estrenes amb aquest 2016, moltes d’elles, clau dins el cinema espiritual, i algunes, amb prestigiosos directors com Martin Scorsese (Infiltrados)Kevin Reynolds (Robin Wood). En aquesta selecció de presentació es proposa films per a reflexionar sobre l’existència humana (Il Biagio), per a conèixer algunes personalitats socials com Santa Teresa de Calcuta (Les Cartes), d’altres intrigants sobre casos reals d’investigació de pederàstia (Spotlight), i algunes que ens plantejaran processos de conversió des d’una mirada familiar i amb moments d’humor (Si Déu vol).

En aquesta primera entrada sobre les pel·lícules que s’estrenaran hi trobem:

El resucitado (Risen)

La pel•lícula se situa al segle I, cinquanta dies després de la mort de Jesús. El protagonista, el Clavius, interpretat pel Joseph Fines (Luter i Shakespeare in Love) és un centurió romà que, per mandat de Pons Pilat, s’encarregarà d’investigar el cas de l’execució. Per a fer-ho haurà de trobar el cos desaparegut de Crist i entrar en contacte amb aquells que el van conèixer.

Segons explica Mn. Sánchez, la pel•lícula, ja estrenada als Estats Units amb èxit, es presenta com un “relat bíblic de suspens amb reminiscències de Chinatown de Roman Polanski”,

Spotlight

Spotlight, premiada tant als Oscar com als Globus d’Or arriba per reproduir la història d’un equip de reporters, que en el 2002, van descobrir un escàndol de pederàstia comés per uns sacerdots de Masachussets. El relat basat en fets reals, intenta retratar com va ser el procés de la investigació que van conduir els periodistes per arribar fins a la veritat. Ens mostra, com explica Mn. Sánchez, dos poderoses institucions globals enfrontades: la premsa i l’Església

Las Cartes (The Letters)

Després que el Papa Francesc hagi anunciat el seu ascens als altars, ara la Mare Teresa de Calcuta es entra a la gran pantalla amb Les Cartas (The Letters). Tot i que ja hi ha al mercat cinematogràfic pel•lícules basades en la seva vida, aquesta serà la primera producció que se centri en el relat dels seus escrits.

Tal com explica el cineasta, la pel•lícula “descobreix l’obscuritat interior” de la Mare Teresa, plasmada en aquests escrits. Es mostra d’una banda alguns trets sobre la seva Congregació de les Missioneres de la Caritat, i d’altra banda, els seus pensaments sobre la justícia social.

Ignasi: El primer Jesuïta (Ignasi: The first Jesuit)

Promoguda per la comunitat Jesuïta del Sud Est Asiàtic, arriba aquesta producció filipina que repassa la vida del sant de Loiola des dels seus estudis a París, fins que arriba a la Companyia de Jesús. Dirigida per Paolo Dy, la pel•lícula entra en la seva personalitat, intentant desgranar els trets més significatius del seu caràcter.

Segons Mn. Sánchez, es mostra la seva transformació que va d’un “jove impetuós i impulsiu”, fins a arribar a convertir-se en el mestre espiritual que va ser, així com la redacció de la seva obra mestra Exercicis Espirituals.

Si Déu vol (Se Dio vuole)

Si Déu vol, explica la història d’un jove estudiant de medicina que decideix deixar la carrera per entrar al seminari. La trama es planteja quan aquest li comunica al seu pare, un cardiòleg, ateu i de fermes conviccions lliberals, que rebrà la notícia com un maldecap. En aquest moment la comèdia comença, un procés de conversió que mostra com Jesús pot canvia la vida i les relacions d’una persona”, explica Mn. Sánchez.

T'interessarà ...