Pàgina d'inici > Noticies

Carles Llinàs, guardonat amb el Premi Joan Maragall

El doctor en filosofia i professor de la Facultat de Filosofia de Catalunya (URL) Carles Llinàs ha estat guardonat amb el XXIII Premi Joan Maragall, que atorga la Fundació Joan Maragall (FJM) a una obra d’assaig o d’investigació sobre cristianisme i cultura. El títol de l’obra guanyadora és Escatologia, modernitat, escepticisme. El pensament d’Odo Marquard, […]

El doctor en filosofia i professor de la Facultat de Filosofia de Catalunya (URL) Carles Llinàs ha estat guardonat amb el XXIII Premi Joan Maragall, que atorga la Fundació Joan Maragall (FJM) a una obra d’assaig o d’investigació sobre cristianisme i cultura. El títol de l’obra guanyadora és Escatologia, modernitat, escepticisme. El pensament d’Odo Marquard, en la que es presenta aquest autor, sobretot la dimensió teologicopolítica de la seva obra. La dotació del Premi Joan Maragall és de 6.000 €. El veredicte del jurat es farà públic aquest vespre en el decurs de la 62a. edició de la Nit de Santa Llúcia, la tradicional Festa de les Lletres Catalanes, organitzada per Òmnium Cultural, que enguany se celebra al Teatre Tarragona, de la capital del Tarragonès. L’espectacle d’enguany, presentat per l’actriu i poetessa Estel Solè i amb guió del dramaturg d’Albert Mestres, estarà basat en l’imaginari col·lectiu català.

Contingut de l’obra

“El llibre se centra en els tres grans “harmònics” del títol i es divideix en tres parts: una d’introductòria sobre la vida i l’obra de Marquard, que es tanca amb la consideració de la definició marquardiana de la modernitat com l’època de les neutralitzacions de tot sentit emfàtic; una segona sobre l’escatologia judeocristiana i la moderna filosofia de la història com els llocs o els motius bàsics d’aquelles presumptes neutralitzacions de tot èmfasi; i una tercera sobre els “principis” ontològics (escepticisme), teològics (politeistes) i polítics (elogi de la civilitat burgesa) que regeixen la peculiar reconstrucció històrica marquardiana de la modernitat”, explica el seu autor Carles Llinàs.

El jurat del XXIII Premi Joan Maragall ha estat presidit per Pere Lluís Font i format per Narcís Comadira, David Jou, Ramon Pla i Arxé, i Carles Torner. L’obra serà publicada a la col·lecció Cristianisme i cultura (Ed. Cruïlla).

T'interessarà ...