Pàgina d'inici > Noticies

Càritas presenta la Targeta Barcelona Solidària

Entitats, institucions i comerços treballen en xarxa per ajudar persones que necessiten aliments a través de la targeta Barcelona Solidària Les persones no haurien de sentir vergonya d’haver de viure una situació de pobresa. Aquesta premissa, juntament amb el convenciment que la dignitat és el primer, han inspirat el projecte de la targeta Barcelona Solidària. [...]

Entitats, institucions i comerços treballen en xarxa per ajudar persones que necessiten aliments a través de la targeta Barcelona Solidària

Les persones no haurien de sentir vergonya d’haver de viure una situació de pobresa. Aquesta premissa, juntament amb el convenciment que la dignitat és el primer, han inspirat el projecte de la targeta Barcelona Solidària. A través d’aquesta, persones que viuen situacions de precarietat econòmica i que necessiten ajuda per comprar aliments podran adquirir-los per elles mateixes, anant a comprar a establiments d’alimentació de la ciutat gràcies als diners que, en forma d’ajudes, se’ls dipositaran en aquestes targetes. L’objectiu d’aquesta targeta solidària és que aquelles i aquells que es trobin en situació d’haver de demanar ajuda puguin rebre-la preservant el seu anonimat.

Qui rebrà la targeta?

Les treballadores i treballadors socials de l’Ajuntament de Barcelona, de Càritas Diocesana de Barcelona, Creu Roja i Sant Joan de Déu seran els responsables de facilitar aquestes targetes a les persones que les necessitin. L’Obra social la Caixa també ha col·laborat amb el seu llançament eliminant-ne el cost d’emissió. Amb aquesta targeta les famílies també podran disposar dels diners de les ajudes per a aliments i higiene infantil que la Caixa ofereix a través del programa Pro Infància, destinat a ajudar els nens i les nenes de famílies que viuen situacions d’exclusió social.

Avantatges

Gremis de comerç de la ciutat, associacions de comerciants i de distribució alimentària, s’han sumat a aquesta iniciativa solidària per ajudar persones que, a conseqüència de la crisi, han de recórrer a entitats públiques o a ONGs per poder menjar cada dia. Els establiments adherits al projecte aplicaran descomptes del 3% a les persones que disposen d’aquestes targetes perquè no tenen recursos i perquè viuen exposades a situacions de vulnerabilitat. La targeta també permet que qualsevol persona pugui destinar part dels diners de la seva compra per col·laborar amb aquesta causa solidària. 

T'interessarà ...