Pàgina d'inici > Noticies > Càritas

Càritas i els Maristes uneixen esforços per ajudar famílies en risc d’exclusió social

L’atenció a famílies amb fills petits és un dels eixos de la tasca de Càritas, per aixó Maristes i Càrites engeguen el projecte Paidós de Santa Coloma de Gramenet

El conveni de col·laboració fou signat el 10 de julio per Mn. Salvador Bacardit, delegat episcopal de Càritas; acompanyat pel nou director de Càritas, Salvador Busquets; i enLlorenç Claramunt, de la Fundació Champagnat del Grup Maristes.

Els Maristes aportaran l’equip professional del Paidós Santa Coloma de Gramenet, ja que tenen llarga experiència i tradició en l’àmbit del treball social en aquest municipi. Amb la signatura d’aquest conveni entren a formar part de tot el projecte Paidós, que impulsa Càritas Diocesana de Barcelona. Cal destacar que per poder fer realitat aquest projecte també s’ha comptat amb lacol·laboració i recolzament de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Aquest és el cinquè centre Paidós que Càritas obre des del setembre de 2012, moment en el qual es va posar en marxa aquest projecte. Els centres que ja estan en funcionament des d’aleshores són els centres Paidós Barceloneta, Paidós L’Hospitalet, Paidós Sant Adrià de Besòs, Paidós Roquetes i, ara, Paidós Santa Coloma. En aquests moments estem acompanyant a 64 famílies, formades per un total de 231 persones, en els quatre centres que ja estan en funcionament.

L’obertura del Paidós Santa Coloma està prevista per a l’octubre. En aquest centre s’atendran unes 16 famílies, que seran enviades pels Serveis socials bàsics i especialitzats i Càritas, amb infants entre 0 i 6 anys i a les quals els hi sigui difícil atendre adequadament els seus fills i filles.

El moment actual exigeix estar al costat de les famílies que estan passant greus dificultats. És per això que Càritas impulsa l’obertura de centres d’acompanyament a famílies amb fills petits, just en un moment en el qual la crisi encara afecta amb força als més desfavorits.

T'interessarà ...