Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Cardenal Sistach: “Vull agrair-vos el treball que realitzeu cada dia”

Com cada any, l’Arquebisbe de Barcelona ha felicitat el Nadal a la cúria en la tradicional recepció al Palau Episcopal

“Estimeu l’Església de Barcelona i els serveis que realitzeu”. Així ha començat la tradicional recepció de Nadal en què el Cardenal Sistach ha felicitat, a tots els treballadors de l’Arquebisbat de Barcelona, unes bones i santes festes. Fent un repàs del 2014 i dels esdeveniments més destacats que han marcat a l’arxidiòcesi, l’Arquebisbe de Barcelona ha volgut puntualitzar que “les persones som propenses a les malalties que el Papa ha dit”, en relació al discurs del Sant Pare a la cúria vaticana i “és important que en el temps de Nadal fem una conversió”. Per tot això, el Cardenal Sistach ha demanat que “pregueu per mi que també ho necessito”.

Un Nadal “humil” i “tendre”

Després de la pregària de l’hora tèrcia, el bisbe auxiliar de Barcelona ha engegat l’acte institucional amb la seva felicitació, dedicada al Cardenal Sistach: “Li desitjo que aquestes festes estiguin plenes de felicitat provinent del Senyor (…) i li agraïm l’exercici del ministeri de pastor (…) Esperem que tingui un Nadal viscut en l’humilitat i en la tendresa”.

Un repàs de l’any 2014


Agraint a tots els col·laboradors de les diferents delegacions el servei que fan des de l’Arquebisbat, el Cardenal Sistach ha volgut felicitar el Nadal a tots i fer un breu resum del que ha succeït durant el 2014. Els principals esdeveniments que ha tractat han estat quatre: el Sínode de Bisbes, en el qual va participar i “on va aparèixer un diagnòstic de la família”-en aquest sentit, ha avançat que en breus s’enviarà el nou qüestionari per a la segona fase del Sínode a les parròquies; el Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats, en què els participants “van quedar tots impressionats i molt satisfets i, fins i tot, ens va faltar temps” –també ha reiterat que es crearà una fundació lligada a aquest tema que el continuï amb congressos, simposis i publicacions; la gran tasca de Càritas, que ha augmentat un 5% les seves ajudes respecte l’any anterior; i el 9N amb la nota dels bisbes de la tarraconense, on l’Església va adoptar una postura “ni criticada ni elogiada” deixant a cada fidel que fes el que considerés “en consciència amb el que s’havia de fer”.  

T'interessarà ...