Cardenal Sistach: “Si és amor vertader dura fins la mort”

L’administrador apostòlic de Barcelona va explicar la seva experiència al Sínode en un Cafè Youcat dedicat als canvis que pateix la família

“Voleu entrar al Sínode?”. Així va començar el Cardenal Sistach la seva xerrada al Cafè Youcat on ja és un ponent expert. I és que l’administrador apostòlic era la segona vegada que es dirigia als joves en aquest format tot i que, aquest cop, venia a parlar de la família i de les conclusions que s’han extret al Sínode ordinari. Va explicar que durant el Sínode no només es va parlar de famílies monoparentals, divorciats tornats a casar o homosexuals, com van subratllar els mitjans de comunicació sinó que el debat va ser molt més ampli. “La gent es casa per ser feliç, per viure junts, per estimar-se, per tenir fills… però avui costa molt”, va expressar el Cardenal Sistach, qui en les seves quatre intervencions va tractar la preparació al matrimoni “perquè és millor prevenir que curar”.

Acompanyament i formació

Amb un to molt distès, l’administrador apostòlic va admetre que manca una formació de camí cap al matrimoni: “una preparació remota que comenci amb l’afecte de la infància, l’adolescència i una preparació pròxima així com un acompanyament en el matrimoni durant els primers anys”.  

Sobre el matrimoni, el Cardenal Sistach va animar els joves a casar-se “perquè és el sagrament que evidencia l’amor de Crist a l’Església: un amor per sempre, exigent, profund de donació” i va advertir que “l’enamorament, al final, queda a la superficialitat. El nuviatge és per saber si estan fets l’un per l’altre, per conèixer-se. El matrimoni va més enllà i es basa en vèncer l’egoisme perquè la corda no es trenqui”. I és que, segons l’administrador apostòlic, “l’amor vertader dura fins la mort”.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

11 Octubre, 2019
Arriba als cinemes una nova adaptació del Joker, catalogada com «la pel·lícula imprescindible de l'any»
11 Octubre, 2019
El bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Antoni Vadell presideix la missa d’inici de curs dels joves universitaris catòlics: «La universitat no és només obrir la porta al coneixement, també hem d’obrir els nostres cors»