Pàgina d'inici > Noticies

Cardenal Sistach: “S’han de prendre mesures immediates”

En una entrevista a Ràdio 4, l’Arquebisbe de Barcelona ha destacat el “doble servei de l’Església: l’ajuda material i l’espiritual” El cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va ser entrevistat aquest dimarts pel programa Matí a 4 bandes, de Ràdio 4, on ha parlat sobre la situació social actual. Tot i que el […]

En una entrevista a Ràdio 4, l’Arquebisbe de Barcelona ha destacat el “doble servei de l’Església: l’ajuda material i l’espiritual”

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va ser entrevistat aquest dimarts pel programa Matí a 4 bandes, de Ràdio 4, on ha parlat sobre la situació social actual. Tot i que el cardenal Sistach ha aclarit que “vam viure moments encara més estranys com la postguerra”, també ha proposat buscar solucions: “s’han de prendre mesures immediates perquè la realitat és molt alarmant”.

Llei de dependència

L’Arquebisbe de Barcelona ja va denunciar la retallada en la llei de dependència que pretén fer el Govern via Twitter. En l’entrevista, ha advertit que aquesta retallada “es fa a famílies pobres, que ja tenen moltes dificultats econòmiques”, i va continuar insistint en què “s’han de trobar solucions”.

Pacte d’Estat

Una d’aquestes possibles solucions que proposa el cardenal Sistach és un “pacte d’Estat. S’han d’unir sindicats, polítics i patronal per intentar trobar una solució al problema de l’atur”. Tanmateix, n’és conscient que “un pacte d’Estat no solucionaria l’atur, ni la crisi econòmica, però donaria la sensació que s’ho prenen seriosament”.

Una altra de les propostes que fa l’Arquebisbe de Barcelona és augmentar la relació entre els ciutadans i els polítics, i que qualsevol persona pugui anar a veure un ministre: “En la democràcia, sempre ha faltat aquesta relació (…) Falta imaginació, interès social i voluntat política”.

Paper de l’Església

Els primers minuts de l’entrevista han estat dedicats al Papa Francesc. “Ha conquerit el cor de molta gent perquè és un estil de pobresa, d’austeritat…”, ha expressat el cardenal Sistach, qui ha afegit que “tot el que sigui apropar l’Església, significa que la gent s’entusiasma”.

I ha destacat que el paper actual de l’Església és doble: “Ajudar materialment, com fa Càritas, i ajudar espiritualment”.

T'interessarà ...