Cardenal Sistach: “La humanitat sempre se n’ha sortit de les grans dificultats”

L’Arquebisbe de Barcelona manté l’esperança en deixar enrere aquesta situació de crisi ja que “Déu està molt interessat en què aquest món sigui el que ell ha volgut que sigui quan l’ha creat” Aprofitant la seva visita a Madrid, en la que va presidir la Reunió de la Comissió de Litúrgia de la Conferència Episcopal [...]

L’Arquebisbe de Barcelona manté l’esperança en deixar enrere aquesta situació de crisi ja que “Déu està molt interessat en què aquest món sigui el que ell ha volgut que sigui quan l’ha creat”

Aprofitant la seva visita a Madrid, en la que va presidir la Reunió de la Comissió de Litúrgia de la Conferència Episcopal Espanyola, el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va concedir una entrevista al portal Religió Digital el passat dijous 31 de gener. El Cardenal va parlar sobre la situació de crisi que afecta actualment el país i va dedicar unes paraules a la corrupció: “Si el cor no és net, per molt que hi hagi bones estructures, hi ha corrupció. Però si busquem el bé comú, la cosa funciona”. L’Arquebisbe de Barcelona també va reflexionar sobre Gaudí i la seva obra mestra, la Sagrada Família, tal i com va fer a la presentació del llibre Ierotopi Cristiani.

L’esperança mai es perd

La crisi econòmica està present a la societat, en diferents àmbits, dia rere dia. En el darrer balanç de l’acció social de Càritas, l’entitat va anunciar que la pobresa s’havia fet més extensa, més intensa i més crònica. Així ho ha expressat el Cardenal, qui ha matisat que “avui tenim gent que tenen quatre negatives que condicionen les persones: no tenen treball, no tenen casa, no tenen aliments –la majoria són regalats- i no tenen autoestima”. En aquest sentit, el Dr. Sistach considera que “hem de buscar solucions” i que “hi ha esperança perquè la humanitat sempre se n’ha sortit de les grans dificultats”. “Jo tinc esperança perquè Déu està molt interessat en què aquest món sigui el que ell ha volgut que sigui quan l’ha creat”, ha afegit l’Arquebisbe de Barcelona.

Ètica i moral

En aquesta situació de crisi han sortit a la llum alguns casos de corrupció. “Una societat si perd la confiança es torna estèril perquè tot són sospites. Però tot i això s’ha d’assegurar la presumpció d’innocència i, realment, els justos han de pagar per pecadors. Hem de confiar en les persones i hem de demanar que tots siguem més responsables, més coherents i més ètics perquè és bàsic per a la convivència”, ha opinat el Cardenal Sistach qui considera que “el que demana la gent del carrer és ètica i moral”. Sobre aquest tema, l’Arquebisbe de Barcelona ha conclòs que “Déu ens ha donat un cor per amar i per ser amats. I si tots féssim això, aquest món seria diferent”.

Gaudí i la Sagrada Família

“La Sagrada Família és un exemple artístic de la bona salut de la litúrgia a Espanya. Gaudí era molt bon cristià i un geni. Era un home amb una formació religiosa profunda, fet que es pot comprovar en la seva obra”, ha explicat el Cardenal Sistach. I és que la Sagrada Família conté quatre dimensions: la del culte –té una capacitat per a 5.000 persones-, la d’evangelització, la de confessió i la catequètica.

El Dr. Martínez Sistach ha desvelat que, en la visita del Sant Pare a Barcelona, “el Papa va quedar impressionat perquè el concepte que Gaudí tenia arquitectònicament és el concepte que el Papa té en la seva teologia litúrgica”. “El Sant Pare em va dir: ‘De la celebració d’aquest matí m’ha quedat un record inoblidable”, ha afegit el Cardenal.

Full Dominical 2.0

“Gràcies al meu Delegat i a mitjans de comunicació som pioners en el món amb els codis QR i l’AR, les imatges que parlen”. Així va explicar, orgullós, la renovació tecnològica del Full i la traducció a l’italià de les seves cartes setmanals ‘Paraula i vida’. Tanmateix, va destacar que “l’important és mantenir la nostra identitat però també estem oberts a nous models i a agafar coses bones dels immigrants. Hem incorporat diferents cultures però hem de seguir mantenint la nostra identitat”. I és que la pluralitat enriqueix l’Església i la fa més universal.

T'interessarà ...

24 Maig, 2019
Quatre futurs diaques permanents són admesos a ordes a la parròquia de Mare de Déu del Pilar
24 Maig, 2019
Càritas Diocesana de Barcelona reuneix a 500 persones grans i més de 160 voluntaris per celebrar una festa entre diferents generacions en el marc del 75è aniversari