Cardenal M. Sistach: “No vam parlar de famílies ideals sinó de les famílies que portem a la nostra ment i al nostre cor”

L’Arquebisbe de Barcelona va compartir, amb tota la diòcesi, la seva experiència al Sínode de Bisbes sobre la Família

“Teníem tres hores seguides de treball a la tarda i alguns pares sinodals, al cap d’uns dies, van demanar que es fes una pausa per fer el cafè. I així ho vam fer”. Com aquesta, moltes d’altres. El Cardenal M. Sistach va explicar nombroses anècdotes sobre el Sínode de Bisbes ordinari dedicat a la família. En una Aula Magna plena de gom a gom, l’Arquebisbe de Barcelona va compartir la seva vivència de tres setmanes de treball al Vaticà. Va dir que va regnar un “clima de comunió, de cordialitat i de fraternitat” però que també es feien patents les “intervencions de continguts oposats però sempre amb esperit sinodal”. Dividit en tres parts ‘el veure, el jutjar i l’actuar’, una per setmana, el Sínode va posar en pràctica les orientacions i actituds del Papa Francesc.

Divorcis, nuvis i migrants

“Buscàvem el bé de les famílies i formular propostes pastorals que manifestessin la misericòrdia de l’Església”, va confessar el Cardenal M. Sistach. Tot i la dificultat entre cultures –perquè per al que un era obvi per a l’altre era un escàndol-, els divorciats, els migrants i els cursets prematrimonials van situar-se al centre del debat: “No parlàvem de la família ideal sinó de les famílies que trobem al nostre entorn, les que portem a la nostra ment i al nostre cor”.

L’Arquebisbe de Barcelona va admetre que va fer una esmena a l’article número 85 de la Relatio Synodi, juntament amb dos companys del seu grup lingüístic, que va ser acceptada per una majoria absoluta. El document final, en definitiva, té un contingut molt ampli i potent que fa nombroses referències a l’Evangelii Gaudium i conté moltes cites del Papa Francesc. Aquest document, que obre portes, evidencia que l’estil i el contingut pastoral propi del Pontífex s’ha propagat per tota l’Església. 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

17 Juny, 2019
L’Hospital del Sagrat Cor s’estableix a la parròquia dos dies al trimestre per atendre les necessitats bàsiques dels sense sostre
17 Juny, 2019
El sacerdot Josep María Alsina ofereix un decàleg mostrant les raons per les quals el Cor de Crist arriba als joves
14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer