Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Card. Omella: “Diaques, serviu l’Església dels pobres”

Entren a la província eclesiàstica 3 nous ministres de l'Església: Carles de Riba, Joaquim Sabater i Ángel Zambrana

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha ordenat , a la catedral de Barcelona, tres nous diaques per a la diòcesi: Mn. Carles de Riba, Mn. Joaquim Sabater i Mn. Ángel Zambrana. Tots tres homes casats i pares de família. Algun d’ells amb nets. Una cerimònia on la presència de familiars, amics ,i especialment, les esposes i els fills dels nous ministres de l’Església van donar un to emotiu i festiu a la celebració. Hi eren presents, també, el bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell, delegat del cardenal pels diaques i Mn. Josep Serra president de la comissió pel diaconat permanent.

Caritat, paraula i litúrgia

El cardenal en la seva homilia, va recalcar als nous ordenats que, els tres serveis que tenen encomanats en relació amb els pobres: caritat, paraula i litúrgia. Va demanar-los que  esmercessin més els seus esforços en el servei als pobres i més necessitats. “Serviu els més pobres, ja que aquest són el veritable tresor de l’Església, tal com deia Sant Llorenç i com va practicar i viure sant Esteve, els vostres patrons diaques“.

“No oblideu tampoc- continuava Omella – el vostre compromís en la pregària de la litúrgia de les hores. Pregueu pel poble i en nom del poble, i així, arrelats a Crist, podreu entregar-vos en el vostre ministeri especialment en la caritat, ja que sou imatge de Crist servidor dels més pobres i desemparats”.

Sentit del ministeri

Omella vadestacar el sentit de la crida al ministeri diaconal. Va comparar-ho amb l’amor dels esposos, referint-se especialment als nous diaques i les seves esposes: “així com en un moment determinat en la vostra vida va sorgir una guspira d’amor cap a la vostra esposa i us va portar l’aventura de crear i fer créixer una família, ara Déu ha posat en el vostre cor la flama de servir l’Església i vosaltres heu acceptat, també, aquesta crida”.

L’arquebisbe va dedicar unes afectuoses paraules per les esposes, fills i familiars dels nous ordenants: “el temps que us robaran per servir  l’Església és temps, també, pel creixement de la vostra vida de família i la vostra . Déu us ho pagarà amb escreix!”. Va donar les “gràcies de to cor” a les esposes, sempre al costat d’ells. “Gràcies per acompanyar-lo i ser un pilar de sosteniment en la seva vocació ministerial”.

A la cerimònia van assistir prop de 30 diaques de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Es mostrava així, la gran germanor existent entre els diaques de la Província Eclesiàstica, que el cardenal va destacar, també, en el seu parlament. Acabada la celebració, hi hagué un petit refrigeri al claustre de la catedral. Familiars i amics van saludar i felicitar els nous ordenats.

Propera celebració

Ara feia quasi cinc anys que a Barcelona no s’ordenaven diaques permanents. Diumenge 13 de maig,  seran admesos als ordes un grup de nou candidats al diaconat de Barcelona.  L’acte tindrà lloc a la Parròquia Sant Ramon Nonat de Barcelona, a les 20 h. Sembla que el diaconat comença a fer una nova embrazida en una nova etapa, que donarà molts fruits de mà del cardenal Omella i el bisbe Vadell.

T'interessarà ...