Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Card. Bassetti: “La família és la font més gran d'esperança per la nostra societat”

L'Arquebisbe Joan Josep Omella inaugura les 51 Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura a Premià de Dalt sota el lema: la família, escola de misericòrdia

El nou arquebisbe de Barcelona, en el dia que feia precisament un mes de la seva presa de possessió, no va volar perdre l’ocasió de fer-se present en les tradicionals jornades de formació per a preveres organitzades pel Centre sacerdotal Roselló. L’arquebisbe va convidar als sacerdots a fer-se present en mig dels barris i comunitats especialment entre els qui més pateixen per mostrar el rostre misericordiós de Déu.

Altrament el cardenal arquebisbe de Peruggia, Gualtiero Bassetti, ha destacat que “sense la família, la mateixa societat està destinada a esmicolar-se en miríades d’individus sols i aïllats” durant les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura. El també vicepresident de la Conferència Episcopal Italiana ha dit que malgrat les dificultats a les quals està sotmesa, “la família continua essent la font més gran d’esperança per a la nostra societat”. Per encarar aquest moment de dificultats ha dit que l’Església ha d’afrontar les ferides a la família “amb l’oli de la misericòrdia i la medicina de la veritat”. També ha indicat que “les parelles que es prometen un amor per sempre realitzen un acte d’heroïsme increïble”, i per això considera que aquest és “possiblement el més gran gest contracorrent de la societat actual, i serà aquest amor per sempre el que salvarà el món”.

Refugiats

També ha intervingut el rector del santuari de Torreciutat, Javier Cremades, que s’ha lamentat de no poder secundar la invitació del papa Francesc d’acollir una família de refugiats per les dificutats administratives que impedeixen l’arribada de famílies refugiades. Les Jornades Castelldaura, organitzades pel Centre Sacerdotal Rosselló a Premià de Dalt, han comptat també aquest dimarts a més de la presència de l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella; amb l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol i el vicari de l’Opus Dei a Catalunya, Antoni Pujals. Aquest dimecres les jornades continuen amb dues conferències i una taula rodona. Obrirà aquesta jornada el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, seguit per el professor de la Facultat de Teologia de Catalunya Joan Costa. Després es durà a terme una taula rodona sobre com es poden ajudar els refugiats moderada per el president del Braval, Josep Masabeu, i amb la participació de Juana Martín, de Càritas Barcelona; Ariadna Blanco, d’Ajuda a l’Església Necessitada, i Joan Reventós, del Comitè Català de l’Acnur.

T'interessarà ...