Pàgina d'inici > Noticies > Càritas

Cap persona sense llar, és possible?

Caritas i la Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar s'uneixen amb una FLASHMOB per reivindicar que un habitatge per a tothom

Capses de cartró per a construir una casa, per a reclamar la llar que tothom mereix. Al voltant d’aquest acte simbòlic Càritas Diocesana de Barcelona juntament amb la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (Xapsll) ha organitzat una la flashmob amb motiu del Dia internacional de les Persones Sense Llar.


Sensibilització per una llar

Es tracta del cinquè any consecutiu que les dues entitats s’uneixen a plaça Sant Jaume per a representar aquest acte, al marc de la campanya “Cap persona sense llar”, de sensibilització en defensa d’aquells que no tenen un sostre. Concretament a Barcelona, són al voltant d’unes 3.000 persones que no tenen on dormir i s’estan en assentaments o en recursos residencials. La Xapsll treballa vetllant per a suplir les mancances i les necessitats bàsiques d’aquells que no tenen llar, “s’esforça per donar resposta a les necessitats de les persones que estan sense llar a Barcelona”, explica Jesús Ruiz, el portaveu de l’entitat.

Fa cinc anys,- explica Teresa Bermúdez, de Càritas i membre de la Xapsll– aprofitant la resolució del Parlament Europeu, on s’instava als estats membres a prendre mesures perquè no hi hagués ningú al carrer, la Xarxa i Càritas vam organitzar aquesta campanya conjunta que és “Imagina el 2015 sense cap persona al carrer”, i de fet cada any em fet aquest acte reivindicant això: acabar amb el “sensellarisme” de carrer és possible.

“Perquè es possible”

Enguany el lema era “Perquè és possible. Cap Persona sense llar” declarant així que no és un somni, sinó, una realitat que depèn de tots. Tere Bermúdez ho argumenta amb què “ho demostren altres ciutats europees”, i “amb polítiques on es posi la persona al centre seria possible cap persona al carrer”. “Darrere de cada dada hi ha una persona, una vida trencada. Volem recuperar aquestes persones i dotar-les d’uns recursos necessaris i treure-les del carrer” , declara Ruiz.

Mascares

A les dotze i quart tots estaven disposats per a iniciar la flashmob amb una mascara representant la invisibilitat de les persones que pateixen en silenci la problemàtica, que cal sensibilitzar. L’acte ha consistit en la construcció d’una casa construïda pels voluntaris i altres que hi han participat. Amb pancartes per fer encara més visible la denúncia i les desigualtats que es pateixen. Per acabar, s’ha llegit el manifest de les persones sense llar, donant veu aquells que no en tenen.

T'interessarà ...