Canviar de marxa

Entrevista a Anna Badia Burgués, delegada de Solidaritat Educació i Desenvolupament (SED) a Catalunya

 

Solidaritat Educació i Desenvolupament (SED), l’organització de cooperació i voluntariat internacional promoguda pels germans maristes, ha fet 25 anys. En l’actualitat col·labora amb entitats a més de 40 països i canalitza cada any més de 120 voluntaris arreu del món, des de les quatre delegacions que té a l’Estat espanyol. L’Anna Badia Burgués és delegada de SED a Catalunya.

Com valoreu aquests primers 25 anys?

Hem pogut construir aliances amb desenes d’organitzacions arreu del món. Hem promogut la implicació de centenars de voluntaris en la solidaritat internacional i en moviments socials a Catalunya i, a poc a poc, hem anat esdevenint l’organització de les persones. Encara queda molta feina per fer; en tenim ganes i la força de molta gent ens empeny a treballar-hi.

Quants joves han passat per SED, en aquest temps?

Gairebé 500 catalans i catalanes, fent voluntariat internacional. Molts d’ells s’han compromès amb SED a nivell local i han canviat els seus estils de vida. A través de la nostra incidència a totes les escoles maristes, milers d’infants i les seves famílies han rebut l’impacte de la nostra presència i han col·laborat en les campanyes que hi hem organitzat. A algú que estigui inquiet li diríem que s’animi a venir a la Trobada 0, el 16 de desembre, i que comenci a canviar de marxa.

L’esperit marista com hi és present?

SED no es pot entendre sense el cristianisme que hi ha darrere. Va ser creada pels germans maristes, compromesos des de fa 200 anys a educar bons cristians i bons ciutadans. Com sant Marcel·lí Champagnat, a l’organització tenim molt present la figura d’un Jesús compromès, sempre al costat dels últims, i de Maria, la Bona Mare, com a gran exemple de presència, acompanyament, senzillesa, humilitat i servei.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 15 d’octubre

 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost