Canonització Beata Mare Teresa de Calcuta

Roma es prepara per a la canonització de la fundadora de les Missioneres de la Caritat, que es durà a terme el pròxim 4 de setembre al Vaticà

En aquest any de Misericòrdia, la canonització de la Beata Mare Teresa de Calcuta és un dels símbols més forts de l’any jubilar. El pròxim diumenge 4 de setembre a les 10 del matí el Papa Francesc canonitzarà a la futura santa a la plaça de Sant Pere del Vaticà.

Es duran a terme a Roma entre l’1 i el 8 de setembre un seguit d’iniciatives per destacar la seva figura, especialment centrades en litúrgies i activitats amb la possibilitat que els fidels puguin venerar les relíquies.

A Barcelona, les Missioneres de la Caritat de la Mare Teresa de Calcuta celebraran una missa d’acció de gràcies a la Parròquia de Sant Agustí del Raval (Pl. de Sant Agustí, 2), per a la canonització de la Mare Teresa, que presidirà l’arquebisbe Omella, el dilluns 5 de setembre a les 19h.

El llegat d’una futura santa

La superiora general de les Missioneres de la Caritat, la Mare Mary Prema, assegura, en una entrevista a la publicació religiosa Aleteia, que la fundadora de la congregació no demanava mai com hauria de ser l’Església, sinó que utilitzava el seu temps per transmetre la seva responsabilitat i defensar el deure entre tots. Segons paraules seves: “L’Església, som tú i jo. Si vols que una Església sigui Santa, és el teu deure i el meu deure ser sants”.

S’espera la participació de milers de fidels del tot el món. Ella va ser definida en vida com emblema de caritat gratuïta i de misericòrdia. El seu premi Nobel l’any 1979 va suposar un reconeixement al seu esforç en crear unió entre tots els pobles, com els fills d’un únic Déu.

 

 

 

 

T'interessarà ...

27 Maig, 2019
Joves de Barcelona es reuneixen a la parròquia de la Mare de Déu de la Medalla Miraculosa per viure la fe de la manera més animada: un concert