Campanya XTANTS per el sosteniment de l’Església

[Conferència Episcopal Espanyola] El Secretariat per el Sosteniment de l’Església , de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), ha posat en marxa la Campanya de la Renda 2011 amb l’objectiu d’animar als catòlics i a totes les persones que aprecien la tasca de l’Església, a senyalar la X en la Declaració de la Renda. Per això, [...]

[Conferència Episcopal Espanyola]

El Secretariat per el Sosteniment de l’Església , de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), ha posat en marxa la Campanya de la Renda 2011 amb l’objectiu d’animar als catòlics i a totes les persones que aprecien la tasca de l’Església, a senyalar la X en la Declaració de la Renda. Per això, i en continuïtat amb les campanyes anteriors, utilitza la marca XTANTS que explica sintèticament amb el seu logotip el missatge que l’Església vol trametre: la tasca que desenvolupa i la necessitat de que cada vegada més persones es comprometin per tal que pugui continuant ajudant a “tants” que ho necessiten.

Nova creativitat publicitària

Aquest any s’ha optat per un nova creativitat publicitària en distints formats. L’espot televisiu serà emès en canals estatals des de el 18 de maig fins el 11 de juny, les insercions de premsa generalista s’iniciaran el 24 de maig fins el 21 de juny, i les falques radiofòniques es podran sentir del 6 al 22 de juny.  

Altrament, com a novetat de enguany, s’han programat mencions publicitàries a ràdio i televisió (del 25 d’abril fins al 8 de maig) i han estat elaborats distints espots per mitjans digitals i rets socials. Aquests espots informen del funcionament del mecanisme de l’assignació tributària i destaquen la tasca feta per l’Església. S’iniciaren el passat 25 d’abril i es podran veure fins el 27 de juny.

També, del 23 de maig al 5 de juny la campanya estarà present en 1.250 tanques publicitàries distribuïdes en les principals ciutats espanyoles.

Tal com succeeix en aquest darrers anys, s’ha editat també una publicació en format diari XTANTS, que conté noticies, articles de opinió, entrevistes, reportatges sobre el sosteniment econòmic de l’Església. S’ha fet una tirada de dos milions d’exemplars, un milió per tal de ser distribuït a les parròquies i un altre que serà encartat als principals diaris.

Tots aquest continguts estan disponibles a la plana web www.portantos.com y en la web de la CEE www.conferenciaepiscopal.es

Cada any son més les persones que marquen la X per l’Església

En la darrera declaració de la Renda, de 2010, corresponent al IRPF de 2009, el nombre de declaracions amb assignació a favor de l’Església Catòlica es va incrementar en 65.983. El nombre total de declaracions a favor de l’Església va arribar a 7.260.138 milions. En sols tres anys s’ha produït un augment  de quasi 800.00 declaracions. Si considerem que un bon nombre d’elles son conjuntes, es pot estimar que, en el darrer exercici, prop de nou milions de contribuents assignaren a  favor de l’Església Catòlica.

El percentatge ha augmentat quasi mig punt  i es situa en un 34,75% malgrat que la recaptació fou de 249.456.822 euros (3.225.724 euros menys que el darrer any); una dada molt positiva, en el context general de crisi econòmica, tenint en compte les previsions que es tenien respecte a la recaptació del IRPF i el seu impacte en la quota íntegra del imposts, que és emprada com a base per el càlcul de assignació, eren pèssimes.  

Ni és paga més, ni et tornen menys

A partir de l’any 2008, el sosteniment de l’Església depèn exclusivament dels catòlics i de totes aquelles persones que reconeixen la tasca de l’Església. Aquells que lliurement desitgin fer-ho, poden marcar la casella de l’Església Catòlica a la seva Declaració de la Renda. Un 0,7 per cent dels seu impostos es dedicarà així, sense cost addicional per el contribuent, a la gran tasca que l’Església desenvolupa. Aquest senzill gest no suposa pas pagar més, que ningú rebi menys retornament. Si es desitja marcar la casella anomenada “Altres fins socials” es por fer, també, al mateix temps que es marca la casella de l’Església. L’Estat dedicarà, en aquest cas un 0,7% a aquest fins i un 0,7% a l’Església.

T'interessarà ...

17 Maig, 2019
La germana teresiana guardonada per la seva trajectòria, aplicant el personalisme de Mounier vinculat amb Santa Teresa en totes les etapes de la seva vida