Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Campanya d'emergència per socórrer als cristians de Síria

En el quart aniversari de la guerra, la situació empitjora: més violència i més refugiats i el Patriarca D'Antioquia demana oració el 15 de Març: Prou de guerra a Síria

En el quart aniversari del començament de la guerra de Síria i davant l’augment de violència cap a la minoria cristiana, la fundació de la Santa Seu Ajuda a l’Església Necessitada ha decidit llançar una campanya d’emergència per socórrer els cristians que romanen al país en condicions de refugiats. La petita comunitat es troba allotjada en el pobles al nord del país, així com a Damasc.

Totes les organitzacions humanitàries coincideixen a assenyalar la guerra de Síria com una de les majors catàstrofes humanitàries des de la II Guerra Mundial per l’elevat nombre de refugiats que està provocant: el 40% de la població siriana ja no viu al país. Síria s’ha convertit en el país amb major nombre de desplaçats interns del món: prop de 8 milions de persones han hagut de fugir de casa seva.

En aquest escenari, els cristians pateixen més les conseqüències de ser objectiu de persecució per part dels terroristes de l’Estat Islàmic, com s’ha pogut comprovar fa pocs dies amb el major segrest massiu de cristians a la regió de Hasake. Els gihadistes van prendre diversos llogarets de província, que contenia la major presència cristiana de tota Síria, i van segrestar més de 200 persones.

Per això, Ajuda a l’Església Necessitada llança una campanya d’emergència per sostenir a la petita comunitat cristiana que a més de patir els traumes de la persecució no té com alimentar i allotjar les seves famílies. Els projectes que aquesta institució va a donar suport a Síria són de caràcter humanitari com ara ho són les medicines, menjar, roba i allotjament principalment. Des de l’inici de la guerra, AIN a nivell internacional ha prestat ja ajuda d’emergència de 6,3 milions d’euros.

Pregària per Síria: març 15

A més, aquesta institució s’uneix a la crida a l’oració del Patriarca Gregori III d’Antioquia, cap de l’Església Greco Melquita unida a Roma, per al proper diumenge 15 de març. Aquest mateix dia, fa quatre anys, van començar a la ciutat siriana de Daraa les protestes contra el president Bashar Al-Assad.

“Des de les profunditats del nostre sofriment i dolor a Síria, ens dirigim a tothom per exclamar juntament amb la nostra gent que pateix i que camina per la sagnant via de la creu: Prou! Prou! Prou ​​de guerra a Síria! Creiem en la força de l’oració i el dejuni, per la qual cosa cridem a un dia de solidaritat amb Síria, a una jornada de dejuni i oració per l’esperança i la pau a Síria “, ha assenyalat Gregori III.

T'interessarà ...