Cafè Youcat: “Puc tornar a començar?”

La Delegació de Joventut comença amb els debats de la temporada posant sobre la taula el tema del perdó i la conversió

Puc tornar a començar? Així qüestionava als assistents el primer Cafè YouCat del curs, que va posar sobre la taula el perdó i la conversió. Un tema que va atraure els primers espectadors de la temporada, entre ells, el bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Antoni Vadell, preparat amb el bolígraf i assegut per debatre amb els joves sobre l’exposició del ponent.

“La meva primera droga va ser la mentida”, va començar Alexis Gámiz, el convidat del primer cafè. Gámiz va explicar com, quan era jove, va girar l’esquena a la seva família i va caure en una vida marcada per les drogues i el malviure. Una situació que el va acabar portant a la presó i a dormir al carrer fins a “tocar fons”. Va ser llavors, quan la va demanar ajut a la família i aquesta li va obrir els braços. A partir d’una experiència de conversió amb la comunitat el Cenàculo va poder tornar a començar. En aquesta comunitat va descobrir el que era “compartir el perdó, una abraçada, de manera que la rabia desapareix i esdevé amor”, exposava en el seu testimoni l’Alexis.

Aquest amb la seva intervenció va deixar que sí que es pot tornar a començar, d’entrada “aferrant-se a l’esperança, la fe, al Senyor… en aquella fe que ens permet veure les coses des d’un altre horitzó, i a superar les dificultats que venen al llarg de la vida”. D’altra banda, va destacar el perdó com a eina necessària, per desbloquejar-se i ser “més lliure i més feliç”, i així, poder canviar.

L’Alexis, que va assistir acompanyat de l’Angela, la seva futura dona, i el duc el seu gos, va intercanviar un diàleg d’allò més fluid amb els joves. Tots van agrair al primer convidat la seva sinceritat, entre aquests el Bisbe Vadell, que va reconèixer que mai és fàcil perdonar quan s’ha de perdonar i dir allò que cal dir a cada moment. El segon glop de cafè continuarà amb la sessió del novembre també entorn del perdó.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost