Bus Young, a favor dels cristians sirians

El projecte de Càritas Polònia, beneït pel papa Francesc, vol transportar els somnis de tres joves sirians que van fugir de la seva terra per la guerra

Aquesta setmana des de Rome Reports ens informen sobre el projecte de Càritas Polònia i beneit pel papa Francesc, Bus Young, que vol transportar els somnis de 3 joves sirians que van fugir de la seva terra per la guerra. Vol ser el vehicle que transporti els somnis i esperances perquè el conflicte sirià acabi com més aviat millor.

Hi ha molts murs al món, per això nosaltres vam crear ponts, potser invisibles però indestructibles

Amb aquestes paraules els responsables del projecte de Càritas Polònia, volen conscienciar del patiment dels cristians sirians perseguits a la seva pròpia terra.

Refugiats sirians a Polònia

“La guerra… Per molt que et parli de la guerra mai et podré definir com és de dura. Experimentar aquest tipus de vida amb els combats, les batalles, els tancs al carrer, la gent matant-se davant de tu… Hem d’estar agraïts per tot. El meu missatge és que tant de bo que arribi aviat la pau, per a tothom en realitat, perquè la guerra és una tragèdia”, així és com ha viscut la guerra el refugiat sirià Bashar Touma.

Bashar estudia a Polònia gràcies a una beca de Càritas Polònia i forma part de “Bus Young“. Aquesta iniciativa que recorrerà un centenar de ciutats poloneses promovent el voluntariat entre els joves i buscant ajuda per a Síria. Un projecte que ha tingut un punt de partida millor de l’esperat gràcies a la benedicció del Papa que ja coneix els objectius de la iniciativa.

“És molt important que els cristians es quedin a Síria perquè des de fa segles ha estat la casa dels cristians i s’han de quedar. El món ha de tenir com a objectiu mantenir a aquestes persones a Síria i estar al costat d’ells als moments difícils” ha conclòs Bashar Touma.

Agraïment al Papa

Per altra banda, el refugiat sirià Dani Touma, ha assegurat que per a mi estar amb el Papa va ser molt impactant i també molt important perquè és una persona molt estimada, a la qual vol conèixer tothom. Poder resar amb ell i abraçar-ho va ser una de les millors experiències de la meva vida”.

Dani, també refugiat sirià, participa en aquesta campanya que representa un signe concret de solidaritat amb Síria. Per exemple, a través de la generositat de 17.000 famílies poloneses que col·laboren per mantenir a 12.000 famílies sirianes. Amb aquesta ajuda Càritas Polònia pretén a més transmetre un potent missatge.

Bus Young

“Ajudant a aquests joves de Síria i amb aquesta iniciativa volem edificar ponts, no construir murs. Hi ha molts murs al món, per això nosaltres vam crear ponts, potser sí, invisibles, però indestructibles. Allí a Síria han destruït tot -els carrers, els ponts, les esglésies-. Però els polonesos hem construït un pont de solidaritat que no es pot destruir perquè va de cor a cor”. Amb aquestes paraules, Marcin Izycki, Director Càrites Polònia, remarca el significat d’ajudar als joves sirians.

Cridar l’atenció sobre la situació dels cristians que sofreixen persecució. És un altre dels objectius d’aquesta ambaixada mòbil de la solidaritat. En el minibús a més viatjarà una imatge de la Verge d’Alep.

Aquests joves sirians, ajudats per Càritas, volen retornar una mica de la solidaritat. Aquella que ells mateixos han rebut i també ser els millors ambaixadors de Síria. Perquè ningú oblidi que la terra on es va convertir Sant Pau necessita la pau avui més que mai.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer