Pàgina d'inici > Noticies

Bisbe Taltavull: “La intenció és donar la oportunitat als joves de trobar-se, de compartir la seva fe”

L’auxiliar de Barcelona, conegut entre d’altres coses per la seva proximitat amb els joves, va donar el seu testimoni durant l 'Aplec celebrat a Banyoles

El bisbe Sebastià Taltavull no es va voler perdre la festa de l’Aplec de l’Esperit que es va celebrar aquest passat dissabte a Banyoles. L’auxiliar de Barcelona, conegut entre d’altres coses per la seva proximitat i la seva connexió amb els més joves, va donar el seu testimoni a nois sobre la seva experiència vital al voltant de la fe.

“El dia de la meva primera comunió, el meu pare em va dir: ara parla amb Jesús. Aquelles paraules van ser l’inici, em van marcar profundament”, va comentar l’auxiliar de Barcelona a tots els joves. I es que segons el bisbe menorquí, aquesta festa de l’esperit ha de servir per deixar que Déu els parli.

Inicis i trobada amb Jesús

Els Amarradors de l’Estany de Banyoles va ser la zona on el bisbe Taltavull va compartir un testimoni que va fer reflexionar a tots els qui l’escoltaven. “Jo estudiava al Col·legi Salesià de Ciutadella. I un dels pares salesians em va preguntar: tu no voldries ser capellà? Allà no ho vaig descartar. Als 11 anys vaig marxar de casa i vaig entrar al Seminari”, va recordar el bisbe Sebastià sobre els seus inicis.

Però com tota vocació, no es tracta d’un camí de roses. Així ho explicava el bisbe. “Al llarg de 13 anys passes moments de molta claredat, moments de dubtes, moments d’eufòria,  de dificultats i veus si realment la teva vida ha de ser això”, va apuntar. No obstant, amb l’ajuda de l’entorn i un viatge inesperat va aconseguir superar els moments de feblesa. “Una visita a la població francesa de Taizé. 5.000 joves pregant a la vegada. Allà vaig adornar-me que tot això era possible”, va remarcar.

“Aquest és el testimoni de com jo he descobert a Jesús. De com ell m’ha descobert a mi. La fe, la confiança, és posar-te en mans d’un altre, en aquest cas en mans de Jesús. Ell és el qui crida i t’acompanya en el treball de cada dia”, va comentar a tots els joves.  

Com ha vist l’Aplec de l’Esperit?

Després del diàleg, tots ells van fer-se una fotografia per poder recordar sempre aquell moment i posteriorment el bisbe Sebastià va fer una valoració molt positiva d’aquesta iniciativa que involucra a totes les diòcesis catalanes.   

“La intenció sempre ha estat donar la oportunitat als joves de trobar-se, de celebrar, de compartir la seva fe i la seva vida. Sobretot, animar-se mútuament”. A més, seguint la seva línia habitual, el bisbe Sebastià va recordar una cita del Papa Francesc. “Tal com diu el Papa, la trobada amb Jesús obre el cor,  eixample el cor, dóna sentit a la teva vida i dóna el goig de l’evangeli, el goig de comunicar la bona notícia”, va concloure.  

T'interessarà ...