Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Bible Works, tot el contingut religiós adaptat als nous temps

El pare Franciscà Jordi Cervera va realitzar una classe magistral sobre "Eines bíbliques de la xarxa" per conèixer més a fons les possibilitats que ofereix aquest programa informàtic

La Facultat de Teologia de Catalunya ofereix durant els pròxims mesos un conjunt de classes magistrals titulades “La quarta hora del dimecres”. Per aquest motiu,  el pare Franciscà Jordi Cervera va reunir-se amb alumnes i participants el passat dimecres a l’Aula 1 del Seminari Conciliar de Barcelona. “Eines bíbliques de la xarxa. Bible Works” va ser el primer dels col·loquis, i va servir per conèixer més a fons les possibilitats que ofereix als usuaris aquest programa informàtic.

Bible Works és un sistema que permet accedir a les Sagrades Escriptures, amb totes les versions originals, i amb multiplicitat de llengües contemporànies. A més, conté gran quantitat d’eines pedagògiques com mapes amb relleu a través de satèl·lit, diccionaris lèxics, de gramàtica i els textos bíblics en versions hebrees, gregues o llatines.

Adaptació als nous formats

El programa, fet en anglès, ha anat evolucionant per tal d’adequar-se a les exigències dels usuaris. Es següent pas és adaptar-se als nous formats. “Aquesta empresa ha fet la versió per Macintosh, i ara estan començant a estudiar com adaptar-la a nous formats com els tablets, és a dir, estan en constant evolució per adaptar-se a les necessitats del mercat”, apunta el P. Jordi Cervera.

No obstant, els usuaris consideren que Bible Works encara té marge de millora, tot i les noves versions que han anat apareixent durant els últims anys. Segons el P. Cervera, ” Seria molt bo que es fes una versió bilingüe, catalano-castellana, on aparegués una versió molt més senzilla pels nostres estudiants, que els animés a l’ús d’aquest programa”. 

En definitiva, una eina que ha d’ajudar a l’Església a integrar i fer arribar la fe als més joves a través dels formats que la innovació tecnològica permet avui dia. La societat pateix canvis, i l’objectiu amb iniciatives com aquesta és no quedar-se enrere i saber evolucionar conjuntament.   

 

   

T'interessarà ...