Pàgina d'inici > Noticies > Catecumenat

Benvinguts al regne de Déu

Infants i adults han celebrat el ritu d’Ingrés al Catecumenat que consisteix en la preparació per rebre el baptisme, la confirmació i l’eucaristia

Durant el primer diumenge d’Advent ha tingut lloc la celebració del ritu d’ingrés al Catecumenat, en què infants i adults s’han preparat per la rebuda del baptisme, la confirmació i l’eucaristia. Una trobada que s’ha produït a la Catedral de Barcelona on els seus participants, els nens pel matí i els adults per la tarda, han cantat i compartit la paraula de Déu. Una foto de grup amb els nens i els adults ha tancat els actes, que han comptat amb la presència del cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach, en el cas del segon col·lectiu.


El Catecumenat, símbol de recuperació de la fe cristiana

Durant molt segles, l’educació en la cristianitat va ser un eix vertebral en els nuclis familiars. Nens i nenes des dels seus primers anys de vida rebien la paraula de Déu, per part no només de l’Església, sinó també per part dels seus pares, padrins, avis… Però amb el pas del temps, la societat ha patit un procés progressiu de secularització que ha restat influència a la religió cristiana.

Per aquest motiu, el Catecumenat és un dels elements cabdals per a la transmissió de l’Evangeli que les persones, tant nens com adults, reben voluntàriament. Aquesta celebració permet a la societat acostar-se al Sant Pare i mantenir cohesionada la fe cristiana amb la vida, la cultura, la convivència i el compromís social.  

Una celebració que convida a la felicitat de tothom

Celebrar el Catecumenat és convidar a les persones a que acceptin l’Evangeli i a que, al mateix temps, aquestes ho facin saber a les persones del seu entorn. Una societat que abraça la fe de Crist és una societat ferma, unida i solidària, un propòsit fonamental en l’Església.

Per això, tothom és rebut, tothom és acollit a celebrar aquesta festa cristiana, com la que s’ha celebrat aquest cap de setmana passat i que de tanta joia i alegria ha omplert els cors dels seus assistents.  

T'interessarà ...